ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Coppa Italia: Η Ίντερ σήκωσε το Κύπελλο Ιταλίας μετά από 11 χρόνια! - Τα highlights του τελικού

ίντερ Γιουβέντους Coppa Italia
AP Images

Coppa Italia: Η Ίντερ επικράτησε στην παράταση της Γιουβέντους με 4-2 (2-2κ.α.) στον τελικό της Ρώμης και κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας, για πρώτη φορά μετά το 2011. 

Οι πρωταθλητές Ιταλίας στέφθηκαν κυπελλουχοι για όγδοη φορά στην ιστορία τους, κερδίζοντας για τρίτη συνεχόμενη φορά τη «Μεγάλη Κυρία», κάτι που δεν είχαν πράξει ποτέ στο παρελθόν. Από την άλλη, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μένει χωρίς τίτλο σε μια σεζόν για πρώτη φορά από την αγωνιστική περίοδο 2010/11.

Coppa Italia Γιουβέντους - Ίντερ
Οι σκόρερ του τελικού Γιουβέντους - Ίντερlegaseriea.it

Ο τελικός του «Ολίμπικο» είχε συγκλονιστική εξέλιξη με τους «νερατζούρι» να κάνουν ανατροπή στην ανατροπή για να μπορέσουν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ιβάν Πέρισιτς, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του στην παράταση.

Στην κανονική διάρκεια, η Γιουβέντους βρέθηκε πίσω μόλις στο 7ο λεπτό, αλλά με δύο τέρματα σε διάστημα τριών λεπτών (50’-52’) έδειξε να αγγίζει το τρόπαιο. Αυτό, όμως, δεν έγινε καθώς μετά από υπόδειξη του VAR, η Ίντερ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εξαιρετικά ο Τσαλχάνογλου για το 2-2 στο 80ο λεπτό.

Το ματς οδηγήθηκε στο έξτρα μισάωρο, όπου εκεί «μίλησε» ο Κροάτης, ο οποίος έκανε το 3-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και «σφράγισε» το τρόπαιο με ένα πολύ όμορφο γκολ στο 102'!

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΙΝΤΕΡ

Η ΑΠΟΝΟΜΗ

Διαβάστε επίσης:

Premier League: Με «ραψωδία» Ντε Μπρόινε, «άγγιξε» τον τίτλο η Μάντσεστερ Σίτι! - Τα highlights