ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: «Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της European Super League» είπε ο Τσεφέριν

Champions League
AP Images

Champions League: Σε μια μακάβρια δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, αναφερόμενος στο νέο format της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Τσεφέριν τόνισε ότι θα είναι «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της European Super League», υπογραμμίζοντας ότι η αλλαγή αυτή είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της θητείας του.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων της Σλοβενίας, STA, ανέφερε: «Το κλειδί για όλα ήταν να καταφέρουμε να αποτρέψουμε, σε δύο, τρεις μέρες, αυτή την τρελή ιδέα της λεγόμενης European Super League, που θα σήμαινε την ολοκληρωτική καταστροφή του ποδοσφαίρου, το τέλος του ευρωπαϊκού μοντέλου αθλητισμού».

Επίσης, ο «ισχυρός» άντρας της UEFA, δήλωσε ότι: «αυτό ήταν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο. Το φέρετρο προετοιμάστηκε πολύ νωρίτερα, αλλά τώρα έπρεπε να το κλείσουμε εντελώς. Η European Super League έχει τελειώσει μια για πάντα, για τουλάχιστον 20 χρόνια».

Από τη σεζόν 2024-25, το Champions League θα έχει 36 συλλόγους, τέσσερις περισσότερους από τώρα, με τον Τσεφέριν να λέει ότι: «Οι μεγάλες ομάδες θα παίξουν περισσότερα παιχνίδια με τις μεγάλες, αλλά και με τις μέτριες ομάδες. Οι μέτριες θα παίξουν και με άλλες στην κατηγορία τους και θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να προκριθούν».

«Αυτό το σύστημα θα είναι πιο ενδιαφέρον από το τρέχον αφού θα είναι δύσκολο να φανεί ποιος θα συνεχίσει», συμπλήρωσε, ενώ σχολιάζοντας τη φήμη ότι η Ρωσία θα μπορούσε να «μετακομίσει» στην ασιατική συνομοσπονδία προέρχεται, κατά τη γνώμη του Τσέφεριν, «από κάποιον πολιτικό και όχι από τη ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, αφού αυτό θα σήμαινε ότι θα πάει το ρωσικό ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω».

Διαβάστε επίσης:

Champions League: Ο θρυλικός Πελέ υποκλίθηκε στον Ροντρίγκο της Ρεάλ Μαδρίτης