ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατέκτησε το Europa League, 5-4 τη Ρέιντζερς στα πέναλτι - Τα highlights

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατέκτησε το Europa League, 5-4 τη Ρέιντζερς στα πέναλτι - Τα highlights

Europa League: Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης λύγισε τη Ρέιντζερςμε 5-4 στα πέναλτι (1-1κ.α.&παρ.), στον τελικό της Σεβίλλης και κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της μετά το 1980.

Σε έναν από τους πιο ισορροπημένους τελικούς στην ιστορία της διοργάνωσης, η Άιντραχτ επιβεβαίωσε αυτό που είχε πει ο Γκάρι Λίνεκερ.

«Το ποδόσφαιρο είναι απλό παιχνίδι. 22 άντρες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί», ήταν τα λόγια του Άγγλου που έμειναν στην ιστορία κι η Ρέιντζερς το «έζησε» στο πετσί της, με τον πιο «σκληρό» τρόπο.

Η ομάδα από τη Σκωτία, η οποία πριν από περίπου 10 χρόνια υποβιβάστηκε λόγω χρεών στην τέταρτη κατηγορία, ήταν έτοιμη να υπογράψει τη μεγάλη επιστροφή με ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Μολονότι προηγήθηκε στο 57’ και είχε μια απίστευτη ευκαιρία στο 118ο λεπτό για να κάνει το 2-1 δεν τα κατάφερε κι οι «αετοί» από τη Φρανκφούρτη με ήρωες τους Ραφαέλ Μπορέ και Κέβιν Τραπ πανηγύρισαν τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους.

Ο επιθετικός από την Κολομβία ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1 και ευστόχησε στο τελευταίο καθοριστικό πέναλτι, ενώ ο Γερμανός τερματοφύλακας απέκρουσε εκείνο του Ράμσεϊ, κάνοντας τη διαφορά στη διαδικασία.

Μετά το Κύπελλο UEFA του 1980, η Άιντραχτ κατέκτησε και τη νεότερη βερσιόν της διοργάνωσης, το Europa League και παράλληλα εξασφάλισε μια θέση στους ομίλους του ερχόμενου Champions League. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν δεν το έπαιρνε δεν θα έπαιζε στην Ευρώπη, καθώς τερμάτισε 10η στη Γερμανία.

Europa League
Οι σκόρερ του τελικού του Europa Leagueuefa.com

Η εξέλιξη του τελικού Άιντραχτ - Ρέιντζερς

Οι ομάδες μπήκαν αρκετά επιφυλακτικές στο χορτάρι του «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» και μολονότι έψαξαν το γκολ απέφυγαν τα μεγάλα ρίσκα, με αποτέλεσμα η «λευκή» ισοπαλία να είναι φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Μετά την ανάπαυλα, το ματς απέκτησε έναν πολύ ωραίο ρυθμό, με τη Ρέιντζερς να ανοίγει το σκορ με τον Αρίμπο στο 57’, εκμεταλλευόμενη το λάθος στην άμυνα της Άιντραχτ.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης βρήκε απάντηση με τον Μπορέ στο 69’ κι έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να κάνει την ανατροπή. Δεν τα κατάφερε, όμως, και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου οι παίκτες και των δύο ομάδων έδειχναν εξουθενωμένοι.

Η μεγαλύτερη στιγμή ανήκει χωρίς αμφιβολία στη Ρέιντζερς, με τον Κεντ να μην μπορεί να νικήσει τον Τραπ με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής στο 118’! Κάπως έτσι τα πάντα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου ο Τραπ απέκρουσε την εκτέλεση του Ράμσεϊ.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 η Ρέιντζερς με τον Ταβερνιέρ,

1-1 η Άιντραχτ με τον Λεντζ

2-1 η Ρέιντζερς με τον Ντέιβις

2-2 η Άιντραχτ με τον Χρούστιτς

3-2 η Ρέιντζερς με τον Αρφιλντ

3-3 η Άιντραχτ με τον Καμάντα

Ο Τραπ αποκρούει το πέναλτι του Ράμσεϊ

4-3 η Άιντραχτ με τον Κόστιτς

4-4 η Ρέιντζερς με τον Ρουφ

4-3 η Άιντραχτ με τον Μπορέ

ΤΑ HIGHLIGHTS

Η ΑΠΟΝΟΜΗ

Διαβάστε επίσης:

Europa League: «Άγρια» επεισόδια και συλλήψεις πριν τον τελικό, Άιντραχτ – Ρέιντζερς (videos)