ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Στον θρόνο της για 14η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης - Η «κατάρα» των Ελλήνων για Τσιμίκα

Champions League
AP Images

Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε στον τελικό του Παρισιού, γιατί είναι η «βασίλισσα» της Ευρώπης και στέρησε από τον Κώστα Τσιμίκα την ευκαιρία να γράψει ιστορία με τη Λίβερπουλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά στην ιστορία της και φυσικά απολαμβάνει την κορυφή της σχετικής λίστας.

Δεν θεωρείται τυχαία, άλλωστε, η «βασίλισσα» της Ευρώπης! Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ολοκλήρωσε μια ονειρική χρονιά, συνεχίζοντας παράλληλα και το τρομερό σερί που «τρέχει» στους τελικούς του Champions League. Αυτός ήταν ο όγδοος συνεχόμενος κερδισμένος για τους Μαδριλένους, οι οποίοι έκαναν μια τρομερή πορεία στα νοκ άουτ, αποκλείοντας Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι!

Από τη στιγμή που έφτασε στον αγώνα που κρίνει τον τίτλο, απλά δεν γινόταν να χάσει! Κι αυτό αποδείχθηκε και στο «Stade de France», όπου η Λίβερπουλ «σφυροκόπησε» την αντίπαλη εστία, αλλά ο Τιμπό Κουρτουά ήταν απλά ανίκητος! Οι «Reds» δεν βρήκαν δίχτυα και το γκολ του Βινίσιους έκανε όλη τη διαφορά. Κάπως έτσι δεν μπόρεσε κι ο Κώστας Τσιμίκας (έμεινε στον πάγκο) να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος Έλληνας που σηκώνει το τρόπαιο του Champions League.

Τελικός Champions League: Η «κατάρα» των Ελλήνων ποδοσφαιριστών

Στον τελικό του Παρισιού, το ελληνικό κοινό είχε στρέψει το βλέμμα του στη Λίβερπουλ και στο αν θα αγωνιστεί ο Κώστας Τσιμίκας. Ο διεθνής αριστερός μπακ, ωστόσο, έμεινε στον πάγκο με την «κατάρα», ωστόσο, των Ελλήνων ποδοσφαιριστών να συνεχίζεται αφού οι «Reds» ηττήθηκαν και έτσι ο 26χρονος άσος αρκέστηκε στο μετάλλιο του φιναλίστ στον τελικό του Champions League.

Το ίδιο είχε συμβεί και με τον Άκη Ζήκο στον τελικό του 2004 στην «AufSchalke Arena», όταν ήταν βασικός – και αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι – με τη Μονακό, η οποία ωστόσο ηττήθηκε 3-0 από την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο. Βέβαια, είχαν προηγηθεί στις 2 Ιουνίου 1971 οι 11 ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αντιμετώπισαν τον Άγιαξ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του «Wembley».

Οι Ολλανδοί είχαν επικρατήσει 2-0, με τους «πράσινους» τότε να έχουν παραταχθεί με αμιγώς ελληνική ενδεκάδα την αποτελούσαν οι Τάκης Οικονόμοπουλος, Γιάννης Τομαράς, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Ελευθεράκης, Αριστείδης Καμάρας, Φραγκίσκος Σούρπης, Χάρης Γραμμός, Τότης Φυλακούρης, Αντώνης Αντωνιάδης, Μίμης Δομάζος και Άνθιμος Καψής.

Η πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης ως την κορυφή

4ος ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική - Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου

Ίντερ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

2η αγωνιστική - Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου

Ρεάλ Μαδρίτης – Σέριφ 1-2

3η αγωνιστική - Τρίτη 19 Οκτωβρίου

Σαχτάρ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-5

4η αγωνιστική - Τετάρτη 3 Νοεμβρίου

Ρεάλ Μαδρίτης – Σαχτάρ 2-1

5η αγωνιστική - Τετάρτη 24 Νοεμβρίου

Σέριφ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

6η αγωνιστική - Τρίτη 7 Δεκεμβρίου

Ρεάλ Μαδρίτης – Ίντερ 2-0

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν 3-1

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Τσέλσι - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι 2-3παρ. (1-3κ.α.)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης 4-3

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 3-1παρ. (2-1κ.α.)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Σχετικές ειδήσεις