ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Champions League: «Θα είχαμε νεκρούς, η αστυνομία έκανε τη δουλειά της», λένε στη Γαλλία

Τελικός Champions League
AP Images

Τελικός Champions League: Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν υπεραμύνθηκε των επιλογών της αστυνομίας, αναφέροντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχαν νεκροί στο «Stade de France».

Ο Γάλλος πολιτικός μίλησε στο TF1 για τον τελικό Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης κι αναφέρθηκε τόσο στην καθυστέρηση των φίλων των «Reds», όσο και για τα πλαστά εισιτήρια, ενώ τόνισε ότι η αστυνομία έκανε τη δουλειά της.

Την ώρα, λοιπόν, που η UEFA γνωστοποίησε την έναρξη ανεξάρτητης έρευνας, για όσα έγιναν στον τελικό του Champions League, ο Νταρμανέν, δήλωσε:

«Αυτό που συνέβη είναι ότι υπάρξει 30.000 με 40.000 περισσότεροι άνθρωποι απ' όσους μπορεί το στάδιο να φιλοξενήσει. Υπήρχαν κάποιοι με πλαστά εισιτήρια και άλλοι με καθόλου εισιτήρια. Το 70% των ελέγχων έδειξαν ότι υπήρξαν πλαστά εισιτήρια, δημιουργήθηκε μπλοκάρισμα. Στις 21:00 (ώρα Γαλλίας) είχε εισέλθει το 97% των Ισπανών οπαδών στο γήπεδο, μόνο το 50% των Άγγλων. Εάν υπήρχαν προβλήματα με τους Άγγλους, αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα πλαστά εισιτήρια είναι από Άγγλους.

Προφανώς υπήρξαν εικόνες και άλλα αποδεικτικά που δεν ήταν προβλεπόμενα. Θέλω να πω ότι εάν δεν ήταν οι αποφάσεις της αστυνομίας και αν δεν προχωρούσαμε σε εκκένωση από κάποιους ανθρώπους, με μέσα που δύσκολα βλέπεις στην τηλεόραση, θα υπήρχαν νεκροί. Γιατί συνθλίβονταν στις θύρες του Σταντ Ντε Φρανς. Υπήρξαν πολλές συλλήψεις, εκατοντάδες. Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της. Κάποιοι από τους ταραχοποιούς είναι υπό κράτηση».

Σχετικές ειδήσεις