ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Κύπρος 3-0: Απολαυστική η Εθνική! - «Αγκαλιάζει» την πρωτιά, «ονειρεύεται» Euro 2024

Εθνική ομάδα
Intime

Εθνική ομάδα: Η Ελλάδα επικράτησε 3-0 της Κύπρου, έκανε το «3 στα 3» κι «αγκάλιασε» την πρώτη θέση στον όμιλο της στο Nations League, κάνοντας παράλληλα όνειρα για παρουσία στο Euro 2024.

Αυτή ήταν Εθνική! Μετά τα δύο «διπλά» στη Βόρεια Ιρλανδία και το Κόσοβο, η «γαλανόλευκη» σε ένα ματς που θα έπρεπε να κάνει παιχνίδι, τα πήγε εξαιρετικά, βγάζοντας «αέρα» ανωτερότητας κόντρα στους μαχητικούς Κύπριους.

Ελλάδα - Κύπρος 3-0
Οι σκόρερ στο Ελλάδα - Κύπροςuefa.com

Η Ελλάδα, έχοντας πρωτοστάτη τον αρχηγό της, Τάσο Μπακασέτα, ξεκίνησε με τρεις νίκες στα πρώτα ισάριθμα ματς της σε όμιλο, μετά από τέσσερα χρόνια και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Παράλληλα, επέκτεινε στα εννιά ματς το αήττητο σερί της, έχοντας εφτά ματς χωρίς να δεχθεί γκολ.

Γενικότερα, ήταν ένα πολύ όμορφο βράδυ στον Βόλο, με τον κόσμο που βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό να απολαμβάνει ωραίο ποδόσφαιρο από την Εθνική. Δυστυχώς, τα χαμόγελα «πάγωσα» στις καθυστερήσεις, καθώς ο Δημήτρης Λημνιός χτύπησε σε μια ανύποπτη φάση κι αποχώρησε με κλάματα πάνω στο φορείο.

«Κλειδώνει» πρωτιά με Κόσοβο

Οι παίκτες του Πογιέτ θα έχουν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο της League C του Nations League, στο ματς της Κυριακής (12/6) κόντρα στο Κόσοβο, στον Βόλο.

Σε περίπτωση που τα καταφέρει θα πάρει την άνοδο στη League B, θα βγει κερδισμένη στο FIFA Ranking και παράλληλα θα εξασφαλίσει μια θέση στα μπαράζ των προκριματικών για το Euro 2024 της Γερμανίας. Η επιστροφή σε μια μεγάλη διοργάνωση, άλλωστε, είναι ο μεγάλος στόχος, με αυτή την Εθνική να δείχνει ότι μπορεί.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η «γαλανόλευκη» μπήκε με μεγάλη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού κι άρχισε να πιέζει από το ξεκίνημα την αντίπαλο της. Με το τρομερό σουτ του Μπακασέτα, ο οποίος μοιάζει σαν να μπορεί να σκοράρει από παντού, προηγήθηκε με 1-0 μόλις στο 9ο λεπτό, κάτι που απλοποίησε την κατάσταση.

Οι παίκτες του Πογιέτ έβγαλαν έναν «αέρα» ανωτερότητας, κάτι που επιβεβαίωσαν βρίσκονταν και δεύτερο γκολ στο πρώτο 20λεπτο. Ο Μπασέτας έγινε δημιουργός κι ο Παυλίδης έκανε το 2-0 για την Εθνική, η οποία προσέφερε ένα απολαυστικό θέαμα σε όσους πήγαν να την παρακολουθήσουν.

Μοναδικό αρνητικό που θα μπορούσε να βρει κάποιος ήταν οι 1-2 στιγμές αδράνειας που έφεραν και τη μεγάλη ευκαιρία του Πίττα, ο οποίος πλάσαρε άουτ στο τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο στο 40’.

Η Ελλάδα μπήκε εξίσου δυνατά και μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου και πολύ νωρίς βρήκε και τρίτο γκολ, με πρωταγωνιστή τον Λημνιό. Ο παίκτης της Τβέντε έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και με φοβερό σουτ έκανε το 3-0 στο 48’. Από εκεί και πέρα, ο Γκουστάβο Πογέτ είχε την ευκαιρία να κάνει διαχείριση, ενόψει του επόμενου αγώνα με το Κόσοβο.

Από τη στιγμή, μάλιστα, που στο επόμενο ματς έχει την ευκαιρία να «σφραγίσει» την κορυφή, η «γαλανόλευκη» δεν είχε κανένα λόγο να συνεχίσει να παίζει με το πόδι πατημένο στο γκάζι, αλλά ακόμα κι έτσι δημιούργησε καλές στιγμές, όπως η κεφαλιά του Μασούρα στο 70', με τον Μιχαήλ να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση.

Η όμορφη «γαλανόλευκη» βραδιά στον Βόλο, δυστυχώς, χάλασε με τον τραυματισμό του Λημνιού στις καθυστερήσεις. Σε μια ανύποπτη φάση ο παίκτης της Τβέντε φάνηκε να γυρίζει το γόνατο κι αμέσως άρχισε να σφαδάζει από τους πόνους. Άπαντες «πάγωσαν», με τον παίκτη να αποχωρεί με κλάματα πάνω στο φορείο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τόμας Μπόγκναρ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιώπης - Λοΐζου
ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος (24' Τζαβέλλας), Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Σιώπης (52' Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (81' Παπανικολάου), Μάνταλος (52' Κουρμπέλης), Λημνιός, Δουβίκας (46' Μασούρας), Παυλίδης.
ΚΥΠΡΟΣ: Μιχαήλ, Κατελάρης (46' Λαΐφης), Γκόγκιτς, Κορέα, Πίττας, Αρτυματάς, Κυριάκου, Ιωάννου (64' Παναγιώτου), Παπουλής (74' Σπόλιαριτς), Λοΐζου (64' Τζιωνής), Σωτηρίου (46' Χριστοφή).

ΤΑ HIGHLIGHTS

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Nations League
Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικήςuefa.com

Σχετικές ειδήσεις