ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρίστιαν Έρικσεν: 25.000 Δανοί έμαθαν τεχνικές ανάνηψης, μετά την κατάρρευση του στο Euro 2020

Κρίστιαν Έρικσεν
AP Images

Κρίστιαν Έρικσεν: Η μεγάλη περιπέτεια του Δανού μέσου στο Euro 2020 αποτέλεσε έναυσμα στη Δανία για την αύξηση στους διασώστες, μέσω του προγράμματος heart runners.

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε την ώρα του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020, «παγώνοντας» ολόκληρο τον πλανήτη.

Στα 30 του χρόνια ο Δανός μέρος κλήθηκε να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής. Όχι μόνο κατάφερε να βγει νικητής, αλλά επέστρεψε και στο κορυφαίο επίπεδο, καθώς αγωνίζεται στην Premier League με την Μπρέντφορντ, ενώ επέστρεψε και στην εθνική ομάδα.

Πέρα από αυτά, ο Έρικσεν ενέπνευσε και τους συμπατριώτες του, καθώς έναν χρόνο μετά την παραλίγο τραγωδία, πάνω από 25.000 Δανοί έχουν μάθει τεχνικές ανάνηψης, μέσω του εξαιρετικού προγράμματος «heart runners».

Στη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι εγγεγραμμένοι εθελοντές που γνωρίζουν τεχνικές ανάνηψης και κάποιος μπορεί να τους καλέσει να βοηθήσουν, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Συνολικά, οι heart runners έχουν φτάσει τους 139.600 κι ενώ πέρσι τέτοια εποχή ήταν 113.800. «Μιλάμε» για αύξηση που φτάνει το 23% και «μεταφράζεται» σε 25.800 άτομα.

Σχετικές ειδήσεις