ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρίστιαν Έρικσεν: Από τον «εφιάλτη» του Euro 2020 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 398 ημέρες

Κρίστιαν Έρικσεν
AP Images

Κρίστιαν Έρικσεν: Ο Δανός μέσος έδωσε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωή του το περασμένο καλοκαίρι, 398 ημέρες μετα, επέστρεψε στην ελίτ, υπογράφοντας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ήταν 12 Ιουνίου του 2021, όταν ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με την Φινλανδία για το Euro 2020.

Σε ηλικία 30 ετών, ο (τότε) παίκτης της Ίντερ κλήθηκε να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Μάλιστα, χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση για να του τοποθετηθεί αυτόματος απινιδωτής στην καρδιά.

Το πρώτο διάστημα η επιστροφή του στο ποδόσφαιρο έμοιαζε τόσο μακρινό, ωστόσο ο Έρικσεν όχι μόνο κατάφερε να επιστρέψει, αλλά και να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε με την Μπρέντφορντ στην Premier League, ενώ ετοιμάζεται και για το Μουντιάλ 2022 με την εθνική Δανίας. Από τη νέα σεζόν θα βρίσκεται και στην ελίτ, καθώς θα φορά τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Δανού μέσου, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο μέχρι το 2025. «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένας ξεχωριστός σύλλογος και ανυπομονώ να αρχίσω. Είχα το προνόμιο να αγωνιστώ πολλές φορές στο “Ολντ Τράφορντ”, αλλά το να το κάνω φορώντας την κόκκινη φανέλα της Γιουνάιτεντ θα είναι εκπληκτικό συναίσθημα», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Έρικσεν.