ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πόλεμος» LaLiga – Παρί Σεν Ζερμέν για τον Κιλιάν Εμπαπέ: Ζητά την ακύρωση της συμφωνίας!

Κιλιάν Εμπαπέ
AP Photo/Shuji Kajiyama

LaLiga: Η κόντρα της ισπανικής λίγκας με την Παρί Σεν Ζερμέν, για το θέμα του Κιλιάν Εμπαπέ καλά κρατεί!

Όπως αναφέρει το AFP, η LaLiga ζήτησε από το διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού, τη λύση του συμβολαίου του Γάλλου επιθετικού.

Επίσης, αιτήθηκε και την ακύρωση της έγκρισης των λογαριασμών της ΠΣΖ από το DNCG, το οποίο είναι το όργανο που εποπτεύει τα οικονομικά των ομάδων της Ligue 1. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αμφότερα απορρίφθηκαν προσωρινά λόγω έλλειψης επείγοντος και θα εξεταστούν επί της ουσίας σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο Γάλλος δικηγόρος της LaLiga, Χουάν Μπρανκό, υπογράμμισε ότι: «Το περιμέναμε. Ήταν τεχνική προσφυγή, σημασία έχει η κρίση επί της ουσίας» και συμπλήρωσε: «είναι μόνο ένα πρώτο βήμα πριν προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, μέσα σε λίγους μήνες».

Επίσης, ο Μπρανκό ανέφερε ότι «η Παρί Σεν Ζερμέν δεν συμμορφώθηκε με τα κριτήρια και τους δείκτες που προβλέπονται από τους κανονισμούς των LFP και DNCG καθώς κι αυτούς που εκδίδονται από την UEFA, μέσω των κανόνων του Financial Fair Play».

Η ισπανική λίγκα κατηγορεί τους πρωταθλητές Γαλλίας ότι: «παρουσίασαν ψευδείς προϋπολογισμούς, εσκεμμένα ευφάνταστους προϋπολογισμούς προβλέψεων. Η LFP δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει επικυρώσει αυτό το συμβόλαιο (σ.σ. του Εμπαπέ), ενώ το DNCG θα έπρεπε να είχε αναγνωρίσει την παραβίαση από την Παρί των κανόνων του Financial Fair Play σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σχετικές ειδήσεις