ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Mουντιάλ 2022: Η χρήση της ανασυρόμενης οροφής στα γήπεδα του Κατάρ

Mουντιάλ 2022: Η χρήση της ανασυρόμενης οροφής στα γήπεδα του Κατάρ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Mουντιάλ 2022: Mε απόφαση του διευθυντή αγώνα της FΙFA, πριν από την έναρξη κάθε αναμέτρησης, κοινοποιώντας την στις δύο αντίπαλες ομάδες την ίδια ημέρα της αναμέτρησης, θα γίνεται η χρήση της ανασυρόμενης οροφής στα γήπεδα του Κατάρ, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου (21/11-18/12).

Όπως είναι γνωστό, τα γήπεδα του Κατάρ, έχουν ανασυρόμενες οροφές δεδομένων των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Ωστόσο, η χρήση τους θα αποφασίζεται κατά συνθήκη από την FIFA, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo Deportivo.

«Για τη χρήση ανασυρόμενης οροφής, η FIFA θα αποφασίσει πριν από τον αγώνα εάν η οροφή θα είναι ανοιχτή ή κλειστή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτή η απόφαση πρέπει να ανακοινωθεί από τον διευθυντή αγώνα της FIFA στη συνεδρίαση συντονισμού του αγώνα. Εάν ο αγώνας ξεκινήσει με ανοιχτή την οροφή και υπάρξει σοβαρή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, όπως μία ισχυρή καταιγίδα, που επηρεάζει τον αγώνα, σε συνεννόηση με τον διευθυντή αγώνα της FIFA, ο διαιτητής έχει την εξουσία να διατάξει το κλείσιμό της κατά τη διάρκεια του αγώνα», αναφέρει η FIFA.

Σε περίπτωση που είναι κλειστή, δεν μπορεί πλέον να ανοίξει για το υπόλοιπο του αγώνα: «Σε αυτήν την περίπτωση, η οροφή θα παραμείνει κλειστή μέχρι το τέλος του αγώνα. Η οροφή μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει μόνο αν δεν υπάρχει κανένας στον αγωνιστικό χώρο», προσθέτει η FIFA.