Μάριος Σιμόπουλος: Ο εκπαιδευτικός που ζωγράφισε τον Τεντόγλου σε σχολείο
Η τοιχογραφία του Μίλτου Τεντόγλου στο γενικό λύκειο Πεύκων
ΕΛΛΑΔΑ

Μάριος Σιμόπουλος: Ο εκπαιδευτικός που ζωγράφισε τον Τεντόγλου σε σχολείο

Ο εκπαιδευτικός Μάριος Σιμόπουλος, έκανε τοιχογραφία τον Έλληνα πρωταθλητή, Μίλτο Τεντόγλου, στο γενικό λύκειο Πεύκων και μιλάει στο Newsbomb.gr για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό το έργο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου αυτή την στιγμή. Με τις επιδόσεις του και με τους cool πανηγυρισμούς του καθηλώνει όλα τα βλέμματα του πλανήτη πάνω του.

Η ιστορία του, είναι ιδιαίτερη. Πως ένα παιδί από τα Γρεβενά έγινε Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Έλληνας πρωταθλητής εμπνέει και σίγουρα είναι ένα υγιές πρότυπο.

Ο Μάριος Σιμόπουλος δίπλα από την τρομερή δημιουργία του

Ο εκπαιδευτικός Μάριος Σιμόπουλος, έκανε τοιχογραφία τον Έλληνα πρωταθλητή στο γενικό λύκειο Πεύκων.

Ο ίδιος μιλάει στο Newsbomb.gr γι’ αυτό του το εγχείρημα και εξηγεί τους λόγους που ζωγράφισε αυτή την πολύ όμορφη εικόνα που θα θυμίζει στα παιδιά πως για να φθάσουν στην κορυφή θα πρέπει να μοχθήσουν πολύ, όπως ο Μίλτος.

Μάριε, πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσεις την τοιχογραφία του Μίλτου Τεντόγλου;

«Χρειάστηκα πέντε ημέρες σχεδόν για να μπορέσω να ολοκληρώσω την τοιχογραφία σε ώρες λίγο δύσκολες με τον ήλιο να κάνει τις συνθήκες ακόμη πιο δύσκολες».

Έχει κάποια ιδιαίτερη τεχνοτροπία;

«Δεν θα έλεγα ότι έχει κάποια ιδιαίτερη τεχνική απλά δεν θεωρείται γκράφιτι γιατί είναι όλο ζωγραφισμένο με πινέλο και υλικά ακρυλικά πλαστικά εξωτερικού χώρου».

Σε ποιον τοίχο τον έχεις «αποτυπώσει»;

«Η επιφάνεια του τοίχου η οποία έχει ζωγραφιστεί βρίσκεται στο γενικό λύκειο Πεύκων μαζί και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο».

Τη στιγμή που ο Μάριος Σιμόπουλος ζωγραφίζει το πρόσωπο του Χρυσού Ολυμπιονίκη

Τα παιδιά που θα τον βλέπουν κάθε μέρα απέναντι τους θα τον οικειοποιηθούν και θα τον κάνουν πρότυπο;

«Αυτός ήταν ο στόχος και ο σκοπός γι’ αυτό επιλέχθηκε και το γενικό λύκειο των Πεύκων έτσι ώστε τα παιδιά βλέποντας τον καθημερινά να έχουν πρότυπο κάποιον αθλητή σαν τον Μίλτο που εκτός από διακεκριμένος αθλητής με εξαιρετικές επιδόσεις, με όλα αυτά που έχουμε ακούσει και δει καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι και ένας προσγειωμένος ταπεινός και υπέροχος χαρακτήρας».

Γιατί τον Τεντόγλου και όχι κάποιον ποδοσφαιριστή; ή μπασκετμπολίστα;

«Είχα ζωγραφίσει στο παρελθόν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έτσι διάλεξα έναν αθλητή του στίβου γιατί ενώ μας κάνουν πολύ περήφανους στην σε ολόκληρο τον κόσμο με τις επιδόσεις τους και τα μετάλλια τους είναι λιγότερο προβεβλημένοι και σε εισαγωγικά αδικημένοι. Αξίζουν πολλά περισσότερα!».

Παίρνει την ίδια πόζα με τη ζωγραφιά του

Ποια άλλα «δυνατά» γκράφιτι έχεις κάνει;

«Όπως προανέφερα ένα από τα αγαπημένα μου είναι στον ίδιο χώρο, στην αυλή του γενικού λυκείου πεύκων και είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που λόγω ότι έπαιζα και εγώ από μικρός μπάσκετ είναι και δικό μου ίνδαλμα. Επίσης θεωρώ δυνατά όλα όσα έχω κάνει σε σχολεία γιατί το καθένα ξεχωριστά περνάει το μήνυμα του».

Ποιο είναι το επόμενο σου εγχείρημα;

«Υπάρχουν σκέψεις πολλές και αρκετές συζητήσεις ήδη με σχολεία και άλλους χώρους αλλά βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο οπότε προτιμώ να φανερωθεί αργότερα».

Από αυτή την πλευρά η ζωγραφιά προτρέπει τον Μίλτο να κάνει το άλμα του και διαδοχικά ακολουθεί το αποτέλεσμα

Από που αντλείς συνήθως έμπνευση;

«Έμπνευση συνήθως παίρνουμε από την επικαιρότητα όπως με τον Μίλτο η για παράδειγμα μια τοιχογραφία που έκανα για την Ειρήνη με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά έμπνευση παίρνω και από θέματα που μου αρέσουν προσωπικά να Ζωγραφίζω».

Είσαι και εκπαιδευτικός παράλληλα, ποια η σχέση μου με τις τους μαθητές σου, τι τους προτρέπεις να κάνουν στην ζωή τους;

«Διδάσκω το μάθημα των εικαστικών 15 χρόνια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οπότε προσπαθώ να περάσω στους μαθητές μου την αγάπη για την τέχνη και την ζωγραφική.

Στην ζωή τους προσπαθώ μέσα από την ζωγραφική να τους περάσω μηνύματα κατά του ρατσισμού και της ενδοσχολικής βίας».

Χρυσός και πρώτος ο Τεντόγλου

Δείτε κι αυτά από το Weekend Edition

Από την Πετρούπολη στην κορυφή της Ευρώπης… κολυμπώντας

Η Κατερίνη μέσα από το φακό της ομάδας Greek Instagram Events

Ο πιο παλιός κλειδαράς της Αθήνας είναι 87 ετών και δουλεύει ακόμα στους Αμπελόκηπους

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ