ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα – Β. Ιρλανδία 3-1: Όμορφο φινάλε στο Nations League – Με Τουρκία στα playoffs του Euro 2024

Εθνικη ομάδα nations league
Intime News

Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία: Η Εθνική έκλεισε με νίκη (3-1) τις υποχρεώσεις της στο Nations League κι εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Τουρκία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέδειξε ότι η ήττα από την Κύπρο ήταν μια κακή παρένθεση, η οποία έκλεισε απόψε (27/9).

Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις κι πανηγύρισαν το πέμπτο τρίποντο σε έξι αγώνες στον 2ο όμιλο της League C.

Ελλάδα - Βόρεια Ιρλανδία
Ελλάδα - Βόρεια Ιρλανδία 3-1uefa.com

Με αυτό τον τρόπο ήταν η δεύτερη καλύτερη ανάμεσα στις πρώτες της τρίτης κατηγορίας, εξασφαλίζοντας το πλεονέκτημα έδρας στα ημιτελικά των playoffs του Path C. Η Ελλάδα θα υποδεχθεί την Τουρκία στις 21 Μαρτίου 2024, ενώ στον άλλο ημιτελικό η Γεωργία θα υποδεχθεί το Καζακστάν. Οι νικητές θα αναμετρηθούν στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 26 Μαρτίου 2024, με τον γηπεδούχο να προκύπτει μετά από κλήρωση.

Όλα αυτά, βέβαια, σε περίπτωση που η Εθνική δεν καταλάβει μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου της στα προκριματικά του Euro 2024. Η κλήρωση των qualifiers θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Σε περίπτωση που βρεθεί στην πρώτη δυάδα θα πάρει απευθείας το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γερμανίας και θα αποφύγει τη διαδικασία των playoffs.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση με τη Βόρεια Ιρλανδία, η Ελλάδα πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο κι έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό Nations League. Να θυμίσουμε ότι στο επόμενο θα βρίσκεται στη League B, καθώς εξασφάλισε την άνοδο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φίλιπ Γκλόβα (Σλοβακία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάνταλος - Φλάναγκαν, ΜακΚαν
ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90΄+3 Γούτας), Μασούρας (76΄ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας (76΄ Μπουχαλάκης), Ιωαννίδης (67΄ Δουβίκας), Πέλκας (67΄ Φούντας).
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Ίαν Μπάρακλο): Πίκοκ-Φάρελ, Μπράντλεϊ (68΄ Τσαρλς), Φλάναγκαν, Έβανς, Λιούις (77΄ Φέργκιουσον), ΜακΝερ, ΜακΚαν, Ντέιβις, Τόμπσον (9΄ Σάβιλ), Μαγκένις (77΄ ΜακΜέναμιν), Λέιβερι (68΄ Γουάιτ).

Nations League
Η τελική βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικήςuefa.com

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γκουστάβο Πογέτ

Δημήτρης Πέλκας

Πέτρος Μάνταλος

Τάσος Μπακασέτας

Σχετικές ειδήσεις