ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γήπεδο ΑΕΚ - Αγιά Σοφιά: Επέστρεψε «σπίτι» με μια αξέχαστη εκδήλωση - «Πάρτι» από 32.000 θεατές

ΑΕΚ OPAP Arena
Intime News

Γήπεδο ΑΕΚ - Αγιά Σοφιά: 19 χρόνια στην «ξενιτιά» είναι πολλά! Από την Παρασκευή (30/9), όμως, επέστρεψε κι επίσημα «σπίτι» της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα κι η ΠΑΕ ΑΕΚ φρόντισε να το γιορτάσει με μια φαντασμαγορική τελετή στην κατάμεστη, από 32.000 θεατές, «OPAP Arena».

Η τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό του γηπέδου, τον οποίο πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Νέας Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου, Ιωνίας και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ.

Συγκινητική ήταν η στιγμή με τον Κώστα Νεστορίδη, ο οποίος έγινε ο πρώτος που έλαβε αγιασμό στην «Αγιά Σοφιά». Η θρυλική μορφή της ΑΕΚ γνώρισε την αποθέωση, όπως κι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Η συνέχεια ήταν άκρως εντυπωσιακή, με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Αντώνη Αντωνίου να παρουσιάζουν ένα υπερθέαμα. Ο Ρουμπάμπα σκόραρε το πρώτο γκολ στην «OPAP Arena». για την οποία έστειλέ βιντεοσκοπημένο μήνυμα κι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ομιλία του ανέφερε ότι: «Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά. Ευχαριστώ τον Θεό, ό,τι ζήτησα το έκανε πράξη». Στη συνέχεια, μαζί Μητροπολίτη, Γαβριήλ έκοψε την κορδέλα.

Ο κόσμος δημιούργησε μια τρομερή ατμόσφαιρα και τα καπνογόνα που άναψαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας στο πέταλο έδωσαν ακόμα πιο ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση.

Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε με ένα πολύ όμορφο βίντεο, όσους δεν πρόλαβαν τα εγκαίνια του νέου «σπιτιού» της, ενώ στη συνέχεια παρέλασαν στον αγωνιστικό χώρο 23 εμβληματικές μορφές του συλλόγου.

Όλοι μαζί τραγούδησαν τον ύμνο της «Ένωσης», προκαλώντας «σεισμό»! Η γιορτή συνεχίστηκε, με ποντιακή λύρα και τραγούδια, ενώ στη συνέχεια ο Παντελής Θαλασσινός αφιέρωσε τραγούδια στη Μικρά Ασία και τις αλησμόνητες πατρίδες.

Το ζεϊμπέκικο στο κέντρο του γηπέδου του ιστορικού τραγουδιού «με αεροπλάνα και βαπόρια» της Σωτηρίας Μπέλου αποτέλεσε ξεχωριστή στιγμή, όπως φυσικά κι ο Πυρρίχιος πολεμικός χορός που ακολούθησε.

Το σόου ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων και τον κόσμο να χειροκροτεί όσους δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί η ιστορική εκδήλωση.