ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χρυσή Μπάλα: Άξιος νικητής ο Καρίμ Μπενζεμά, διάδοχος του Λιονέλ Μέσι

Καρίμ Μπενζεμά Ζινεντίν Ζιντάν
Twitter: @francefootball

Χρυσή Μπάλα: Ο Καρίμ Μπενζεμά κέρδισε το βραβείο για πρώτη φορά στην καριέρα του κι έγινε ο πρώτος Γάλλος που θα καταφέρνει μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν το 1998.

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε μια τρομερή σεζόν κι ηγήθηκε της «βασίλισσας» στην κατάκτηση του Champions League και της LaLiga.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, με τα κατορθώματα του, θεωρούνταν «σίγουρος» νικητής και τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν! Ο 34χρονος Γάλλος αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 2022 και παρέλαβε την πρώτη «Χρυσή Μπάλα» της καριέρας του στην εκδήλωση που έγινε στο θέατρο Σατελέ στο Παρίσι.

Ο «ΚΒ9», ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, διαδέχεται τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ήταν νικητής το 2019 και το 2021. Το 2020 δεν είχε απονεμηθεί βραβείο, λόγω του κορονοϊού.

Ο Αργεντίνος «σταρ» έμεινε για πρώτη φορά, μετά από 17 χρόνια, εκτός τελικής λίστας! Αντίθετα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στην τελική λίστα (βλ. 30 ονόματα) για 18η διαδοχική χρονιά, καταλαμβάνοντας, βέβαια, μόλις την 20η θέση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι χρειάζεται να γυρίσουμε πίσω στο 2006 για να βρούμε Top-10, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται τα ονόματα των Μέσι και Ρονάλντο.

Ο Μπενζεμά «επισκίασε» τους πάντες και πως να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που πραγματοποίησε μια τρομερή χρονιά. Συγκεκριμένα, μέτρησε 42 γκολ σε 44 συμμετοχές σε Champions League και LaLiga, ενώ οδήγησε και τη Γαλλία στην κατάκτηση του Nations League, σκοράροντας τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό του Final Four.

Ο Μπενζεμά γίνεται συνολικά ο πέμπτος Γάλλος που τα καταφέρνει μετα τους Ραϊμόν Κοπά (1958), Μισέλ Πλατινί (1983, 1984, 1985), Ζαν-Πιερ Παπέν (1991) και Ζινεντίν Ζιντάν (1998). Επίσης, γίνεται ο όγδοος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ, μετά τους Αλφρέδο Ντι Στέφανο, Ραϊμόν Κοπά, Ρονάλντο, Λουίς Φίγκο, Φάμπιο Καναβάρο, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λούκα Μόντριτς.

Καρίμ Μπενζεμά: «Ήταν ένα παιδικό όνειρο η Χρυσή Μπάλα»

Ο Μπενζεμά τόνισε στις δηλώσεις του ότι: «Αυτό το έπαθλο που έχω μπροστά μου με κάνει πραγματικά υπερήφανο. Όλη τη δουλειά που έκανα, δεν τα παράτησα ποτέ, ήταν ένα παιδικό όνειρο. Είχα το κίνητρο και είχα δύο πρότυπα στη ζωή μου. Τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Ρονάλντο. Είχα πάντα αυτό το όνειρο στο μυαλό μου. Υπήρξε μια περίοδος που δεν ήμουν στη Εθνική Γαλλίας, αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να δουλεύω σκληρά, δεν τα παράτησα ποτέ.

Είμαι πραγματικά υπερήφανος για το ταξίδι μου. Δεν ήταν εύκολο, ήταν δύσκολο και για μένα και για την οικογένειά μου. Για να είμαι εδώ σήμερα, πρώτη φορά για μένα, είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά μου και θα συνεχίσω.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην εθνική ομάδα. Ο προπονητής μου (Κάρλο Αντσελότι), ο πρόεδρος (Φλορεντίνο Πέρεθ) και ο πρόεδρος της Λιόν (Ζαν Μισέλ Ολάς) επίσης. Αυτή η Χρυσή Μπάλα είναι ατομικό βραβείο, αλλά και συλλογικό».

  • Κορυφαίος σύλλογος για τη σεζόν 2021/2022 αναδείχθηκε η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι.
  • O Τιμπό Κουρτουά, τιμήθηκε με το βραβείο «Γιασίν», για τον καλύτερο τερματοφύλακα της σεζόν 2021-22.
  • Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι παρέλαβε το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ για δεύτερη σερί χρονιά, το οποίο ονομάζεται πλέον «Γκερντ Μίλερ»
  • Η Αλέξια Πουτέγιας της Μπαρτσελόνα κέρδισε, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» στις γυναίκες.
  • Ο Σενεγαλέζος Σάντιο Μανέ παρέλαβε το βραβείο «Σόκρατες», το οποίο απονεμήθηκε για πρώτη φορά κι έχει σκοπό να αναδείξει ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν σε κοινωνικά και φιλανθρωπικά έργα.

Σχετικές ειδήσεις