ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League: Ντέρμπι πρόκρισης Άρσεναλ – Αϊντχόφεν

Europa League
AP Photo/Kin Cheung

Europa League: Η Άρσεναλ υποδέχεται την Αϊντχόφεν στο «Emirates», σε εξ αναβολής ματς της 2ης αγωνιστικής.

Το ματς ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ. Αυτός είναι κι ο λόγος που αναβλήθηκε το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι, για την εμβόλιμη αγωνιστική της Premier League.

Οι «κανονιέρηδες» μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και χρειάζονται έναν βαθμό για να προκριθούν και μαθηματικά στα νοκ άουτ του Europa League. Σε περίπτωση που η Άρσεναλ κάνει το «4 στα 4» θα πραγματοποιήσει καθοριστικό βήμα για την πρώτη θέση του 1ου ομίλου.

Η Αϊντχόφεν βρίσκεται δύο βαθμούς κάτω από την αγγλική ομάδα και με αποτέλεσμα θα βρεθεί πιο κοντά στην πρόκριση. Οι φιλοξενούμενοι, βέβαια, έχουν αρκετές απουσίες, καθώς εκτός είναι τραυματίες Βέρτεσεν, Σαιμπαρί, Μαντουέκε, Μπασόγκλι, Φαν Γκίνκελ, Λουκ ντε Γιονγκ και Μάρκο Τζούνιορ. Από την άλλη, ο Μικέλ Αρτέτα δεν έχει στη διάθεση του τον Ολεκσάντρ Ζιντσένκο.

Η Άρσεναλ έχει κερδίσει τα εννιά από τα πρώτα δέκα ματς πρωταθλήματος, κάτι που έχει να συμβεί 118 χρόνια(!) και πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 1903/04! Η Αϊντχόφεν, η οποία είναι στην 2η θέση της ολλανδικής Eredivisie, ένα βαθμό κάτω από τον Άγιαξ, έχει πετύχει 17 γκολ και έχει δεχθεί μόνο δύο στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της.

Η ώρα και το κανάλι

Ο αγώνας της Άρσεναλ με την Αϊντχόφεν είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Πέμπτης (20/10). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport2HD.

Europa League
Η βαθμολογία του 1ου ομίλουuefa.com