ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022: Εξαφανίστηκε ο οπαδός που πήγαινε περπατώντας στο Κατάρ

Μουντιάλ 2022
AP Photo/Darko Bandic

Μουντιάλ 2022: Αγνοείται ο Ισπανός φίλαθλος, Σαντιάγκο Σάντσες, ο οποίος ξεκίνησε από τη Μαδρίτη, για να φτάσει περπατώντας ως το Κατάρ.   

Η εξαφάνιση του, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία. Ο Σάντσες θα κάλυπτε μια απόσταση 11.000 χιλιομέτρων, περνώντας μέσα από 15 χώρες, ανάμεσα τους κι η Ελλάδα.

Ξεκίνησε από το Σαν Σεμπαστιάν ντε λος Ρέγιες (σ.σ: Δήμος στη Μαδρίτη) τον περασμένο Ιανουάριο, διασχίζοντας τη Γαλλία μέσω Περπινιάν και Μονακό για να φτάσει στην Ιταλία, μέσω των συνόρων που είναι κοντά στη Γένοβα.

Από την Αλβανία έφτασε στην Ελλάδα και από εκεί στην Τουρκία και το Ιρακινό Κουρδιστάν. Χρειαζόταν να πάρει μόνο ένα πλοίο για να διασχίσει τον Περσικό Κόλπο και να φτάσει στο Κατάρ. Όμως, από τις 2 Οκτωβρίου η οικογένεια και οι φίλοι του δεν έχουν νέα του.

Η τελευταία επικοινωνία έγινε με ένα φίλο του, τον Σάντσες Κογκεδόρ, όπου ανέφερε την τοποθεσία που βρισκόταν, στα σύνορα του Ιρανικού Κουρδιστάν, μόλις 5 χιλιόμετρα από το Ιράν, γράφοντας σε μήνυμά του «όλα καλά».

«Τελευταία πόλη στο βόρειο Ιράκ, ένα βουνό με χωρίζει για να φτάσω στο Ιράν, την επόμενη χώρα πριν φτάσω στο Κατάρ» ήταν το τελευταίο μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Instagram. Έκτοτε δεν έδωσε ξανά σημεία ζωής.

Σχετικές ειδήσεις