ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ σε αριθμούς – Η ώρα και το κανάλι

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Intime News

Super League: Ο ΠΑΟΚ μετράει 13 αγώνες αήττητος κόντρα στην ΑΕΚ, η οποία ψάχνει την πρώτη της νίκη, μετά από 851 ημέρες.

Το ντέρμπι των «Δικεφάλων», ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, το οποίο είναι και το πρώτο στην «OPAP Arena», τραβάει τα βλέμματα στη Super League.

Ο ΠΑΟΚ μετράει 13 ματς δίχως ήττα σε όλες τις διοργανώσεις κόντρα στην ΑΕΚ, η οποία νίκησε τελευταία φορά στις 7 Ιουλίου 2020 (ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-2)! Στα ματς με γηπεδούχο την «Ένωση», ο «Δικέφαλος του Βορρά» τρέχει σερί επτά ματς δίχως ήττα, με την τελευταία του να είναι το 1-0 στις 5 Νοεμβρίου 2017.

Οι αγώνες στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια για το πρωτάθλημα έγινε την 1η Δεκεμβρίου 2002 κι ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-3. Τα γκολ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης σημείωσαν οι Φρούσος, Οκκάς (2) και Νάστος, ενώ για την ΑΕΚ σκόραραν ο Κατσουράνης, ο Νικολαϊδης και ο Μπορμπόκης.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Νίκος Γκούμας» έγινε στις 8 Μαΐου 1960 και τελείωσε με 3-1 υπέρ της ΑΕΚ. Οι Αμπος, Νεστορίδης, Πετρίδης σκόραραν για τους γηπεδούχους και ο Χαβανίδης σημείωσε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στην ιστορία της Α’Εθνικής/Super League.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 39 ματς, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, στο παλιό γήπεδο των «κιτρινόμαυρων». Η «Ένωση» κέρδισε στα 31, σε τρία επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι και πέντε ήρθαν ισόπαλα.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα στις αναμετρήσεις ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και με 8 βρίσκεται στην κορυφή, ενώ στην δεύτερη θέση με 7 είναι ο Ντέμης Νικολαϊδης. Για τον ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Γιακουμής και ο Γιώργος Κούδας με 4 γκολ έχουν τα περισσότερα.

Το δημοφιλέστερο σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ είναι το 2-0, το οποίο έχει εμφανιστεί 11 φορές, ενώ ακολουθεί το 1-0 με 10 παρουσίες και το 0-0 έχει σφραγίσει τις προσπάθειες τους 9 φορές.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Είναι το 71ο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ με γηπεδούχους τους "κιτρινόμαυρους"Twitter: @Super_League_GR

Η ώρα και το κανάλι του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (30/10). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport1HD. Επίσης, μπορείτε να ενημερώνεστε για την εξέλιξη μέσα από το LIVE του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις