ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022: Εισιτήρια από «χρυσάφι», πάνω από 300 ευρώ!

Μουντιάλ 2022
AP Photo/Darko Bandic

Μουντιάλ 2022: «Βαθιά» το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν από κοντά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Σύμφωνα με τη Keller Sports, οι τιμές των εισιτηρίων για τους αγώνες είναι οι υψηλότερες τα τελευταία 20 χρόνια. Όπως αναφέρει η σχετική μελέτη της γερμανικής εταιρείας, όσοι προμηθευτούν εισιτήρια θα δώσουν 40% περισσότερα χρήματα σε σχέση με όσους παρακολούθησαν τις αναμετρήσεις του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, οι φίλαθλοι πλήρωσαν κατά μέσο όρο 244,7 ευρώ για ένα εισιτήριο, ενώ αντίστοιχα στο Κατάρ το ποσό φτάνει τα 327 ευρώ. Όσο για τον τελικό, ένα «μαγικό» χαρτάκι στοιχίζει 781,9 ευρώ, ήτοι 59% υψηλότερο σε σχέση με τα ισχύοντα πριν από τέσσερα χρόνια!

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θεωρείται ήδη το πιο ακριβό Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε ποτέ. Η κατασκευή έξι νέων γηπέδων και η πλήρης ανακαίνιση άλλων δύο γηπέδων στη χώρα, λέγεται ότι κόστισαν περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια (σ.σ. 2,9 δις ευρώ)», ανέφερε η Keller Sports και συμπλήρωσε: «Πολύ περισσότερα χρήματα δαπανήθηκαν για την επέκταση των υποδομών στην πρωτεύουσα Ντόχα, όπως οι δρόμοι και η ανακατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι επίσης αυτό με τα πιο ακριβά εισιτήρια κατά μέσο όρο».

Το Reuters επιδίωξε να επικοινωνήσει με τη FIFA για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεν έλαβε κάποιο σχόλιο. Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, πάντως, είχε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες ότι σχεδόν 3.000.000.000 εισιτήρια πουλήθηκαν πριν από την έναρξη του Μουντιάλ 2022.

Τα εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία θεωρήθηκαν τα πιο προσιτά τα τελευταία 20 χρόνια, με μέσο κόστος 114.4 ευρώ, ενώ τα εισιτήρια του τελικού στο Olympiastadion του Βερολίνου κόστισαν, κατά μέσο όρο, 252.7 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις