ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η φαντασμαγορική παρουσία του από την Αλ Νασρ

Κριστιάνο Ρονάλντο
AP Photo/Amr Nabil

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο Πορτογάλος «σταρ» παρουσιάστηκε επίσημα από την Αλ Νασρ, σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γνώρισε την αποθέωση από 20.000 φιλάθλους που έδωσαν το «παρών» στο «Μρσουλ Παρκ».

Ο «CR7» παραχώρησε αρχικά συνέντευξη Τύπου, όπου εξήγησε τους λόγους της απόφασής του να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις οι δημοσιογράφοι που έδωσαν το «παρών» φώναξαν «siu», ενώ τον αποθέωσαν κατά την αποχώρησή του.

Στη συνέχεια πήγε στα αποδυτήρια, μαζί με τον προπονητή, Ρούντι Γκαρσιά και τον πρόεδρο, Μουσαλί αλ Μουμάρ. Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους νέους συμπαίκτες του, τους οποίους χαιρέτησε έναν – έναν, ενώ είχε πιο θερμή χειραψία με ποδοσφαιριστές που γνώριζε από την Ευρώπη (βλ. Οσπίνα, Αμπουμπακάρ).

«Είναι μια πρόκληση για μένα. Ξέρω ότι η ομάδα είναι φανταστική. Είδα μερικά παιχνίδια. Είδα τη σύνδεση μεταξύ των παικτών και μου άρεσε. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα και να δώσω ό,τι έχω», είπε στους νέους του συμπαίκτες ο Πορτογάλος.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με τη φανέλα της Αλ Νασρ, εν μέσω βεγγαλικών και αποθέωσης από τον κόσμο. Ο «CR7» τους αντάμειψε για την υπομονή τους (βλ. περίμεναν σχεδόν δύο ώρες), πετώντας μερικές μπάλες με την υπογραφή του στις εξέδρες. Τέλος, μιλώντας στο μικρόφωνο τους ευχαρίστησε και με μια αραβική λέξη ανανέωσε το ραντεβού τους για τους αγώνες.

«Τελείωσα τη δουλειά μου στην Ευρώπη»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, είπε: «Ήταν μια μεγάλη απόφαση στη ζωή μου. Η δουλειά μου στην Ευρώπη τελείωσε. Έπαιξα στις πιο σημαντικές ομάδες στην Ευρώπη. Τώρα έχω μια νέα πρόκληση στην Ασία. Ο σύλλογος μου έδωσε την ευκαιρία, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για τη γενιά, τα νεαρά παιδιά, τις γυναίκες. Είναι μια πρόκληση, αλλά είμαι χαρούμενος.

Είμαι χαρούμενος από τη χθεσινή υποδοχή, ήταν καταπληκτική. Αισθάνομαι καλά εδώ. Είμαι περήφανος. Για μένα είναι μια τεράστια ευκαιρία, όχι μόνο ποδοσφαιρική, αλλά και για να αλλάξω τη νοοτροπία της νέας γενιάς. Είχα πολλές προτάσεις από την Ευρώπη, αλλά και από Βραζιλία, ΗΠΑ, Αυστραλία, ακόμα και από Πορτογαλία. Τις άφησα για να επιλέξω αυτήν. Για μένα είναι ωραία πρόκληση. Ξέρω τι θέλω. Είναι πρόκληση για μια αλλαγή, για κάτι διαφορετικό. Θέλω να δείξω μια διαφορετική οπτική της χώρας και του συλλόγου μου.

Πολλοί μιλούν και λένε τη γνώμη τους, αλλά δεν ξέρω ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 10-15 χρόνια όλες οι ομάδες είναι έτοιμες να αρπάξουν την ευκαιρία τους. Το είδαμε και στο Μουντιάλ, όπου είχαμε πολλές εκπλήξεις. Οι αφρικανικές ομάδες, οι Κοσταρικανοί έκαναν καλή δουλειά. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις. Η εξέλιξη του ποδοσφαίρου είναι τέτοια.

Δεν έχει σημασία τι λέει ο κόσμος. Για μένα, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Γνωρίζω ότι η λίγκα είναι ανταγωνιστική. Είδα πολλά παιχνίδια. Ελπίζω ο προπονητής να θέλει να παίξω και να με βάλει. Είμαι ποδοσφαιριστής. Είμαι πολύ καλά που είμαι εδώ. Έσπασα όλα τα ρεκόρ στην Ευρώπη, θέλω να κάνω το ίδιο κι εδώ. Η ευκαιρία είναι μοναδική, εγώ είμαι μοναδικός, οπότε όλα είναι φυσιολογικά. Ήρθα για να νικήσω, να παίξω, να απολαύσω και να είμαι μέρος της επιτυχίας της χώρας».