ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΑΕΚ – Άρης 3-0: «Πέταξε» στην κορυφή ο «Δικέφαλος»!

ΑΕΚ - Άρης
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

ΑΕΚ – Άρης: Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 3-0 της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ανέβηκαν στην κορυφή της Super League και περιμένουν τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη.

Η ΑΕΚ πέτυχε άλλη μια νίκη στην «OPAP Arena» κι έπιασε κορυφή, έχοντας κορυφαίο τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος κέρδισε ένα πέναλτι κι έδωσε δυο ασίστ!

Η «Ένωση» είναι στο +2 από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αγωνίζεται τη Δευτέρα (30/1) στην Τρίπολη, κόντρα στον τοπικό Αστέρα.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και άνοιξαν το σκορ στη δεύτερη καλή στιγμή τους στο ματς. Ο Αραούχο κέρδισε το πέναλτι από τον Οντουμπάτζο κι ο Άμραμπατ έκανε το 1-0 στο 18’.

Οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά την ανάπαυλα έδειξαν κάποια σημάδια κούρασης. Οι «κίτρινοι» ανέβασαν την απόδοση τους, αλλά η αποβολή του Ετέμπο τους έκοψε τα φτερά.

Ο Άρης, βέβαια, έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά ο Αθανασιάδης έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά του Μπράμπετς στο 68’. Οι αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα «φρέσκαραν» την ΑΕΚ, με τους Γκατσίνοβιτς και Πινέδα να βρίσκουν δίχτυα, μετά από ασίστ του Αραούχο.

Επέστρεψε κι αποθεώθηκε ο Ελίασον

Ο Νίκλας Ελίασον επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αγώνα με την Αστέρα στην Τρίπολη, στις 6 Νοεμβρίου. Ο Σουηδός εξτρέμ μπήκε ως αλλαγή 84 ημέρες μετά κι αποθεώθηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ που βρέθηκε στην «OPAP Arena».

Super League
ΑΕΚ - Άρης 3-0slgr.gr

Διαιτητής: Γκοντίνιο Λουίς (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Χατζισαφί, Άμραμπατ, Μουκουντί - Ετέμπο, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Νταμπό.
Κόκκινη: 61΄ Ετέμπο (δεύτερη κίτρινη)
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (79΄ Σιντιμπέ), Σιμάνσκι (70΄ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (79΄ Μάνταλος), Άμραμπατ (70΄ Άμραμπατ), Πινέδα, Γκαρσία (80΄ Τσούμπερ), Αραούχο
ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάγιο (71΄ Μαζικού), Πίρσμαν, Φαμπίνιο, Μπράμπετς, Ντάριντα, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (90΄+6΄ Σγουρός), Ντουκουρέ, Γκρέι (61΄ Νταμπό), Ιτούρμπε

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ματίας Αλμέιδα (ΑΕΚ)

Άλαν Πάρντιου (Άρης)