ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: «Επίθεση» της Ρεάλ Μαδρίτης κατά της UEFA για το «χάος» του περσινού τελικού

Champions League
AP Photo/Jon Super

Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης σε μια μακροσκελή ανακοίνωση της «επιτέθηκε» στην UEFA, για τα όσα έγιναν στον περσινό τελικό με τη Λίβερπουλ στο Παρίσι.

Επίσης, οι Μαδριλένοι άσκησαν κριτική για το πλάνο που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την αποζημίωση των οπαδών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης:

«Δεδομένης της βαρύτητας των συμπερασμάτων των ειδικών και της σοβαρότητας των γεγονότων που περιγράφονται, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει συνομιλίες με την UEFA προκειμένου να αξιολογήσει την αποζημίωση που θα προσφερόταν στους φιλάθλους. Ο σύλλογός μας πίστευε ανά πάσα στιγμή ότι αυτές οι λύσεις θα ήταν ανάλογες με τη σοβαρότητα των γεγονότων, το εύρος των ζημιών που προκλήθηκαν και την ευθύνη της UEFA για όλα τα παραπάνω.

Δυστυχώς, ο σύλλογός μας θεωρεί ανεπαρκή την πρόταση της UEFA, που κοινοποιήθηκε επίσημα την περασμένη Τρίτη και η οποία συνίσταται αποκλειστικά στην επιστροφή της τιμής των εισιτηρίων, η οποία εξαρτάται και από την εκπλήρωση μιας σειράς απαιτήσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η επίδειξη ώρας πρόσβασης στο γήπεδο. Το περιεχόμενο της έκθεσης, που ζητήθηκε από την ίδια την UEFA, υπογραμμίζει ότι όλοι οι οπαδοί που παρακολούθησαν τον τελικό ήταν θύματα της ελλιπούς οργάνωσης και είδαν την ασφάλεια και τη σωματική τους ακεραιότητα να διακυβεύεται.

Για το λόγο αυτό, πέρα από τη δυνατότητα πρόσβασης στο γήπεδο ή όχι, ή την προβλεπόμενη ώρα, που σε κάθε περίπτωση οφειλόταν στην εξαιρετική συμπεριφορά των οπαδών των δύο συλλόγων, η πραγματικότητα είναι ότι όλοι οι φίλαθλοι υπέστησαν ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα, πέρα από την απαράδεκτη ανασφάλεια τόσο στην πρόσβαση όσο και στην εκκένωση του γηπέδου, μαζί με πρόσθετες σοβαρές ζημιές όπως ληστείες, επιθέσεις και απειλές. Για το λόγο αυτό, η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να μην συνεργαστεί στη διαδικασία περιορισμένης αποζημίωσης που προωθεί η UEFA, από την οποία ζητάμε να επανορθώσει και να αναλάβει την πλήρη ευθύνη».