ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαψεύδει το Υφυπουργείο Αθλητισμού: «Καμία κατάθεση υποψηφιότητας για το Μουντιάλ 2030»

Μουντιάλ 2030
AP Photo/Manu Fernandez

Μουντιάλ 2030: Το Υφυπουργείο Αθλητισμού διέψευσε τα δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ, τα οποία ήθελαν την Ελλάδα να είναι συνυποψήφια, μαζί με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Νωρίτερα, υπήρξαν πληροφορίες ότι επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα της Ελλάδας, μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, για το Μουντιάλ 2030.

Κύκλοι του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όμως, ανέφεραν ότι: «Δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οποιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητας της χώρας μας -μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο- για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030».

Επίσης, από το Υφυπουργείο, συμπλήρωναν ότι: «Εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο όσα δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, περί “επαφών μεταξύ των τριών χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης των δυνατοτήτων για την κατάθεση υποψηφιότητας”».

Σήμερα (14/3), ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ' του Μαρόκου δήλωσε ότι η χώρα του, η Ισπανία και η Πορτογαλία θα υποβάλουν κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030. Η ανακοίνωση έγινε σε ομιλία στο Κιγκάλι, πρωτεύουσα της Ρουάντα, που διαβάστηκε εκ μέρους του από τον υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού, Σακίντ Μπενμούσα, κατά τη διάρκεια τελετής της Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (CAF).

Σχετικές ειδήσεις