ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι πρωτιάς στη Super League με μεγάλη ιστορία

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι πρωτιάς στη Super League με μεγάλη ιστορία
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Σύγκρουση πρωτοπόρων την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια, με το αθηναϊκό ντέρμπι να έχει προσφέρει διαχρονικά μεγάλες συγκινήσεις στους φιλάθλους.

Η κανονική περίοδος της Super League ολοκληρώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να είναι για πρώτη φορά στην κορυφή μετά από 13 χρόνια. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να κερδίσουν στο Περιστέρι τον Ατρόμητο στην τελευταία αγωνιστική, την ώρα που η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να φτάσει στους 61 βαθμούς, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» είναι στη δεύτερη θέση με 59 βαθμούς.

Οι δύο τους, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση, θα αναμετρηθούν στην πρεμιέρα των play off το βράδυ της Κυριακής (19/3) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η «Αγιά Σοφιά» θα φιλοξενήσει το δεύτερο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός της ιστορίας της, με την Ένωση να έχει επικρατήσει 1-0 στο ματς της κανονικής περιόδου, από το οποίο οι «πράσινοι» έφυγαν με αρκετά παράπονα για τη διαιτησία.

Η κόντρα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, κατά κύριο λόγο αφού τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ παρουσιάσουν βελτιωμένη εικόνα και στα play off θα τα δώσουν όλα για τον τίτλο, αναβιώνει τις εποχές της δεκαετίας του ’90. Τότε που ο «δικέφαλος» του Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Παναθηναϊκός αρχικά του Όσιμ και στη συνέχεια του Χουάν Ραμόν Ρότσα, ήταν οι βασικοί διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Τα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό αποτελούν διαχρονικά κλασικές αναμετρήσεις της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος και έχουν χαρίσει μερικά από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της ιστορίας στους Έλληνες φιλάθλους. Ακολουθούν γκολ από τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα…