ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Απέρριψε την πρόταση Μαρινάκη η ΕΠΟ - «Ουδεμία ομάδα ή λίγκα μπορεί να παρεμβαίνει»

Super League: Απέρριψε την πρόταση Μαρινάκη η ΕΠΟ - «Ουδεμία ομάδα ή λίγκα μπορεί να παρεμβαίνει»
Intime

Super League: Mε ανακοίνωσή της η ΕΠΟ απορρίπτει τη συνδρομή της Λίγκας και των ομάδων των Play Off για ορισμό Elite ξένων διαιτητών μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Το φετινό πρωτάθλημα της Super League είναι ίσως το πιο συναρπαστικό της σύγχρονης ιστορίας, με τέσσερις ομάδες να παλεύουν για τον τίτλο.

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ βρίσκονται σε απόσταση μόλις 5 βαθμών, με 9 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση και των Play Off, ωστόσο το επίπεδο της διαιτησίας έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και αντιπαραθέσεις.

Τη Δευτέρα (21/3) η Super League ανακοίνωσε ότι μετά από συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, συμφωνήθηκε να φέρνουν σε συνεργασία Elite διαιτητές από τα έξι μεγάλα πρωταθλήματα.

Η ΕΠΟ με δική της ανακοίνωση επιβεβαίωσε τη συμφωνία ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, την αυτονόητη προϋπόθεση να ορίζει τους διαιτητές η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αντέδρασαν για τον τρόπο που ενήργησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ στη συνέχεια υπήρξε «πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα στον πρόεδρο της Super League και τον Τάκη Μπαλτάκο.

Τελικά, την Τρίτη (21/3) η ΕΠΟ με νέα της ανακοίνωση ουσιαστικά απέρριψε τη πρόταση του κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας για εξεύρεση Elite διαιτητών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα επιχειρήσει να τους φέρει από μόνη της. Κάτι ωστόσο πολύ δύσκολο, λόγω των υψηλών οικονομικών τους απαιτήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας:

"Σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της Super League 1 κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι.

1. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1:

«…..ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών

2. Σύμφωνα με την «Διαιτητική Συνθήκη» της UEFA (Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12.:

«Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους ΠΡΕΠΕΙ να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας).»

Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα

Σχετικές ειδήσεις