ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παίκτης με ιστορικό γκολ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Ο Παναθηναϊκός η πιο σημαντική ομάδα μου»

Παίκτης με ιστορικό γκολ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Ο Παναθηναϊκός η πιο σημαντική ομάδα μου»
AP PHOTO/THEMBA HADEBE

Τον Παναθηναϊκό πάνω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε ο Ιταλός επιθετικός, Φεντερίκο Μακέντα.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Φεντερίκο Μακέντα.

Ένα όνομα πολύ γνωστό στον φίλαθλο κόσμο, λόγω της θητείας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο ξεκίνημα της οποίας είχε δώσει υποσχέσεις για μεγάλη καριέρα.

Ο Ιταλός επιθετικός σε ηλικία 17 ετών είχε σκοράρει στο ντεμπούτο του ένα γκολ-τίτλου κόντρα στην Άστον Βίλα, δικαιώνοντας τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για τη πίστη του στις δυνατότητες του Μακέντα.

Στη συνέχεια, όμως, η καριέρα του δεν είχε την ανάλογη εξέλιξη, με την πορεία του να είναι πτωτική μέχρι και τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Στην Ελλάδα ο Μακέντα ξαναβρήκε τον εαυτό του και σε 4 χρόνια πέτυχε 48 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις), επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιθετικό.

Ο ίδιος δεν έχει ξεχάσει την ευεργετική επίδραση που είχε το «τριφύλλι» στην καριέρα του και σε δηλώσεις που έκανε σε μέσο της πατρίδας του, όχι μόνο αποθέωσε την πρώην ομάδα του, αλλά τη χαρακτήρισε και ως τη πιο σημαντική στην καριέρα του!

«Ναι, έχω περάσει από πολλές φάσεις τα πρώτα χρόνια της καριέρας μου ως δανεικός, αλλά μετά ήρθαν τέσσερα πολύ σημαντικά χρόνια στον Παναθηναϊκό όπου τα πήγα πολύ καλά! Ήταν το πιο σημαντικό στάδιο της καριέρας μου σε αριθμούς και διάρκεια», ανέφερε σχετικά ο Φεντερίκο Μακέντα.

Μια δήλωση που έχει ιδιαίτερη αξία, αν αναλογιστούμε το σημαντικό πέρασμά του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2008-2014) και το ιδανικό ντεμπούτο του.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής, οι «κόκκινοι διάβολοι» ήθελαν τη νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα για να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία από τη Λίβερπουλ και την Τσέλσι που κυνηγούσαν.

Οι «χωριάτες» προηγήθηκαν 1-2 στο Όλντ Τράφορντ και στο 58’ ο Σερ Άλεξ έβαλε στη θέση του Νάνι τον 17χρονο Μακέντα για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα!

Στο 80’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφάρισε σε 2-2, αλλά το γκολ της νίκης δεν ερχόταν. Μέχρι το 93’… Ο Ράιαν Γκιγκς πάσαρε κάθετα στον πρώην άσο του Παναθηναϊκός, αυτός με μία εκπληκτική περιστροφή άδειασε τον Λουκ Γιανγκ και με πλασέ με το δεξί, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

Ένα γκολ-τίτλου όπως χαρακτηρίστηκε στη συνέχεια...

Ο Ιταλός επιθετικός, ο οποίος μετά τον Παναθηναϊκό πήγε στην Τουρκία και πλέον συνεχίζει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ, μίλησε για την εμπειρία του στην Κύπρο: «Είναι πολύ καλή. Βρήκα ρυθμό μετά τον περσινό τραυματισμό μου. Οι πρώτοι έξι μήνες στην Τουρκία πήγαν άσχημα για διάφορους λόγους. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ιστορική ομάδα και στοχεύουμε να φέρουμε τον τίτλο πίσω στην πόλη».