ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: FIFA και UEFA «μπαίνουν» στη… μάχη του ελληνικού ποδοσφαίρου

Τζιάνι Ινφαντίνο FIFA
Με τόσες διαφωνίες για τη διαιτησία, ενδεχομένως, να χρειαστεί ακόμα κι ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να σφυρίξει κάποιο ντέρμπι στη Super League.
AP Photo/Frank Augstein

Super League: Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ, άπαντες συμφώνησαν ότι… διαφωνούν κι οι μεγάλες «δυνάμεις» του ποδοσφαίρου (βλ. FIFA, UEFA) καλούνται να δώσουν τη λύση.

Λευκός καπνός, όπως αναμενόταν, δεν βγήκε, μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των ομάδων των playoffs, με τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο και τον αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ.

Εντάσεις, φωνές και… φούστες είχαν την τιμητική τους, το μεσημέρι της Δευτέρας (27/3) και κάπως έτσι η «φουρτούνα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, «φούντωσε» ακόμα περισσότερο.

Στην ΕΠΟ εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε καταγγελία σε FIFA κι UEFA για τη συμπεριφορά των Βαγγέλη Μαρινάκη και Κώστα Καραπαπά, στη συνάντηση για τη διαιτησία. Επίσης, όπως προκύπτει οι άνθρωποι της ελληνικής ομοσπονδίας σκοπεύουν να απευθυνθούν στον αθλητικό εισαγγελέα και στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος γνωστοποίησε τα όσα έγιναν στους ανθρώπους τόσο της Ευρωπαϊκής, όσο και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Μάλιστα, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, καθώς η FIFA θα αναλάβει άμεσα δράση.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο όρισε δύο επικεφαλής για να ασχοληθούν με το ελληνικό… ζήτημα, οι οποίοι θα αναφέρονται απευθείας στον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Ο λόγος για τον υπεύθυνο των δικαστικών θεμάτων, Μιγκέλ Λιετάρντ Φερνάντεθ – Παλάσιος και τον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας, Εμίλιο Γκαρθία Σιλβέρο. Επίσης, στη σύσκεψη που αναμένεται να υπάρξει την Τετάρτη (29/3), το «παρών» θα δώσει κι ένα τρίτο πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα.

Ο Μπαλτάκος βρέθηκε την Τρίτη (28/3) στην Ελβετία, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους ανθρώπους της UEFA. Οι δύο πλευρές συζήτησαν όλα τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον προεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας να ζητά βοήθεια για την έλευση Elite διαιτητών, ενόψει των επόμενων αγώνων στα playoffs.

Η Super League, άλλωστε, επιστρέφει, μετά τη διακοπή για τους αγώνες των προκριματικών του Euro 2024, με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής, η οποία περιλαμβάνει το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

2η αγωνιστική - Κυριακή 2 Απριλίου

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ

ΚΑΝΑΛΙΑ

«Απ. Νικολαΐδης»

Παναθηναϊκός – Βόλος

18:00

CosmoteSport

Τούμπας

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

19:30

Novasports

«Γ. Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός – Άρης

21:00

CosmoteSport

Η βαθμολογία των play offs της Super League

ΟΜΑΔΑ

ΑΓ.

Β.

Ν-Ι-Η

ΓΚΟΛ

1. Παναθηναϊκός

27

62

19-5-3

38-12

2. ΑΕΚ

27

60

19-3-5

51-14

3. Ολυμπιακός

27

59

17-8-2

56-14

4. ΠΑΟΚ

27

57

16-9-2

45-16

5. Άρης

27

40

12-4-11

39-26

6. Βόλος

27

39

11-6-10

31-41

Σχετικές ειδήσεις