ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Premier League: Θα αποβάλλονται οι ιδιοκτήτες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα

Premier League: Θα αποβάλλονται οι ιδιοκτήτες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα

Σημαντική απόφαση απ’ το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε μια απόφαση που μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, προχώρησε η Premier League. Η αγγλική λίγκα γνωστοποίησε πως οι ιδιοκτήτες των κλαμπ, οι εκτελεστικοί και οι αθλητικοί διευθυντές, θα αποβάλλονται απ’ τη διοργάνωση αν προχωρήσουν σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του νέου τρόπου ελέγχου των ιδιοκτητών στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Οι κανόνες έγιναν πιο αυστηροί, τόσο για τους ανθρώπους που έχουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, όσο και για τα υψηλόβαθμα στελέχη των κλαμπ.

Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σύμφωνα με τους παγκόσμιους κανονισμούς κυρώσεων του 2020, δε θα έχει θέση στο πρωτάθλημα όπως αποφασίστηκε ομόφωνα. Ουσιαστικά οι Άγγλοι με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να προστατευτούν από καταστάσεις όπως η εξαγορά της Νιούκαστλ από Σαουδάραβες, ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όλα αυτά μάλιστα, τη στιγμή που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ως βασικό υποψήφιο για εξαγορά της τον Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Τανί, πρίγκιπα του Κατάρ και επικεφαλής του ιδρύματος «Nine Two».

Ο κατάλογος των ποινικών αδικημάτων που οδηγούν σε αποκλεισμό επεκτάθηκε για να καλύψει τη βία, τη διαφθορά, την απάτη, τη φοροδιαφυγή και τα εγκλήματα μίσους. Το πεδίο εφαρμογής των διατάξεων περί αφερεγγυότητας διευρύνθηκε επίσης για να μπορέσει η Premier Leagueα να λάβει μέτρα κατά ατόμων που εμπλέκονται σε προηγούμενες πτωχεύσεις σε ευρύτερο φάσμα περιστάσεων.