ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Για άλλους έρχεται Μεγάλη εβδομάδα, για άλλους Ανάσταση

Super League: Για άλλους έρχεται Μεγάλη εβδομάδα, για άλλους Ανάσταση

Super League: «Πονηρές» αγωνιστικές μετά τη διακοπή για τις Εθνικές, τρεις… στροφές «φωτιά» μέχρι τη διακοπή για το Πάσχα, ικανές να ξεκαθαρίσουν το τοπίο για πρωταθλητή και

Η πόλωση αναφορικά με ορισμούς διαιτητών, θεσμικά όργανα και το υπέρτατο βραβείο γοήτρου και εκατομμυρίων ευρώ, δεν πρόκειται να κοπάσει. Εν μέσω όλων αυτών που αναγκαστικά κάνουν θόρυβο και «κλέβουν» τις εντυπώσεις, υπάρχει και το ποδόσφαιρο. Εκεί όπου η Super League έχει την τύχη να διεξάγεται ένα απ’ τα κορυφαία-σε επίπεδο αγωνίας-πρωταθλήματα της ιστορίας.

Η διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων άφησε ένα κενό 15 ημερών στο πρόγραμμα. Προκειμένου να καλυφθεί, έχουν οριστεί αγώνες κάθε τρεις ημέρες. Καθώς σε μια εβδομάδα θα υπάρξει νέα διακοπή της Super League. Την Μεγάλη εβδομάδα θα διεξαχθούν ματς κυπέλλου και εν συνεχεία η επανέναρξη του Πρωταθλήματος θα γίνει μετά το Πάσχα.

Τα δεδομένα για τις ομάδες δεν μπορούν να καθοριστούν με ευκολία. Πάντα μετά από διακοπή λόγω Εθνικών, παρουσιάζεται διαφοροποίηση. Προς το καλύτερο ή το χειρότερο. Λογική συνέπεια των ταξιδιών και της αλλαγής στον τρόπο προπόνησης των ποδοσφαιριστών. Ειδικά σε περίοδο που η σεζόν φτάνει στην ολοκλήρωσή της, οπότε υπάρχει η επιβάρυνση ήδη για τους ποδοσφαιριστές.

Συν τοις άλλοις, τα προβλήματα δεν λείπουν. Είτε λόγω απουσιών, είτε λόγω επιστροφής παικτών που δεν έχουν ρυθμό και η ετοιμότητά τους θα κριθεί στο χορτάρι. Ο Παναθηναϊκός είχε εκτός τους Κουρμπέλη, Σπόραρ, Ιωαννίδη που προπονούνται τελευταίο διήμερο, ενώ εκτός είναι ο Πούχατς. Η ΑΕΚ έχει ερωτηματικά σημαντικά, όπως Λιβάι Γκαρσία, Μουκουντί, Γκατσίνοβιτς, Βίντα. Στον Ολυμπιακό ο Χάμες Ροντρίγκες φαντάζει σίγουρο πως θα λείψει σε δύο ματς, με τον Εμβιλά να γυρίζει μετά από ένα μήνα περίπου, ενώ κι ο Μπιέλ αντιμετώπισε πρόβλημα. Όσο για τον ΠΑΟΚ Ίνγκασον και Κουλιεράκης γύρισαν πρόσφατα στις προπονήσεις, ενώ ο Κεντζιόρα είναι νοκ-άουτ.

Οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου λοιπόν, έχουν ερωτηματικά που θα απαντηθούν στο χορτάρι. Συν το ρίσκο της επιστροφής από διακοπή Εθνικών. Κι όλα αυτά σε περίοδο που κανένα λάθος δε συγχωρείται. Ένα αποτέλεσμα μπορεί να σου δώσει πλεονέκτημα ή να σε απομακρύνει απ’ το στόχο σου. Τρεις αγωνιστικές η μία μετά την άλλη. Με τα playoffs να οδηγούνται στα μέσα τους και το τοπίο να ξεκαθαρίζει.

Την 2η αγωνιστική, Κυριακή 2 Απριλίου, ο Παναθηναϊκός φαινομενικά έχει το πιο εύκολο έργο υποδεχόμενος τον Βόλο. Με την ομάδα της Μαγνησίας μαζί με τον Άρη, να διεκδικούν την έξοδο στην Ευρώπη μέσω της 5ης θέσης. Οπότε αυτή τη στιγμή αδιάφορη ομάδα δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Άρη και φυσικά το «καυτό» ματς είναι το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Ικανό παιχνίδι να καθορίσει αν θα συνεχιστεί η διεκδίκηση από τέσσερις ομάδες ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τα ποσοστά και των δύο.

Πριν προλάβουν να συνέλθουν από τα συγκεκριμένα ματς, έρχεται η 3η αγωνιστική. Τετάρτη 5 Απριλίου. Φαινομενικά πάντα, η ΑΕΚ έχει βατό ματς παίζοντας στο Βόλο. Με δύο ακόμη «μάχες» Αττικής-Θεσσαλονίκης να κρίνουν πολλά. Άρης-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Ματς απαιτήσεων και ειδικών συνθηκών. Για όλους.

Η περίοδος… χωρίς ανάσα, ολοκληρώνεται την 4η αγωνιστική. Κυριακή 9 Απριλίου. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Βόλο, τη στιγμή που η ΑΕΚ θα υποδέχεται τον Άρη. Τα βλέμματα κυρίως θα είναι στραμμένα στη Λεωφόρο, με το ντέρμπι αιωνίων. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Τρεις αγωνιστικές ασταμάτητης έντασης και πίεσης για τις ομάδες. Ένας… βούρκος απαιτήσεων για αποτελέσματα, απ’ τον οποίο όποιος βγει λιγότερο «λερωμένος», θα έχει το τεράστιο πλεονέκτημα. Καθώς η διακοπή του Πάσχα έρχεται μετά το 40% των playoffs. Διάστημα στο οποίο συνήθως ξεκαθαρίζει η εικόνα αναφορικά με το ποιος πάει για τί και με πόσες πιθανότητες.

Θυμίζουμε πως σε επίπεδο γοήτρου, προφανώς και όλοι κυνηγούν την κορυφή και τον τίτλο. Όμως αδιάφορος δε θα υπάρξει απ’ τους τέσσερις μέχρι το τέλος. Καθώς μετά την 1η, δέλεαρ είναι και η 2η θέση μια και οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Υπό προϋποθέσεις (κατάκτηση Κυπέλλου από ομάδα που θα τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις) και η 3η θέση είναι δέλεαρ, μια και οδηγεί στο Europa League. Κίνητρα ατελείωτα, πόλωση στα ύψη, οικονομικά οφέλη που διαφέρουν. Κι όλα αυτά τη στιγμή που έρχονται τρεις αγώνες σε μια βδομάδα. Η… κούρσα της μιας ανάσας.