ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει μηνύσεις για Μπαλτάκο - Αγραφιώτης σε Εκτελεστική: «Κάνετε παρανομίες»

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει μηνύσεις για Μπαλτάκο - Αγραφιώτης σε Εκτελεστική: «Κάνετε παρανομίες»
Eurokinissi

Ολυμπιακός: Μηνύσεις εναντίον του Τάκη Μπαλτάκου, αλλά και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ετοιμάζει η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ όπως ξεκαθάρισε ο Τάκης Αγραφιώτης.

Το πρωί της Δευτέρας (03/04) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε και όπως σας έχουμε ενημερώσει, έδωσε με ψήφους 15-1, την εξουσιοδότηση στον Τάκη Μπαλτάκο «προκειμένου να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια ποινικής, πειθαρχικής και αστικής φύσεως ενώπιον των αρμοδίων εθνικών και υπερεθνικών αρχών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Μειοψήφησε ο Τάκης Αγραφιώτης, που έδωσε το «παρών» στην Εκτελεστική Επιτροπή ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν ο μόνος που πήρε τον λόγο. Ο παράγοντας των Πειραιωτών έκανε λόγο για παράνομες ενέργειες από την πλευρά της ΕΠΟ, αναφορικά με την μαγνητοσκόπηση και τη βιντεοσκόπηση, χωρίς συναίνεση, της συνάντησης των «6» με τον Στιβ Μπένετ, όπως υποστήριξε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Μάλιστα, ο Τάκης Αγραφιώτης ξεκαθάρισε πως ετοιμάζονται μηνύσεις, όχι μόνο για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, αλλά και για μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, τη στιγμή που έδωσε εξουσιοδότηση στον Τάκη Μπαλτάκο να κινηθεί νομικά, κάτι που θα μπορούσε να το κάνει και μόνος του.

«Κύριε Μπαλτάκο θέλετε να παγιδεύσετε τα μέλη της Εκτελεστικής για να μοιραστείτε τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για εσάς από τη διεξαγωγή της άτυπης συνάντησης που συγκάλεσε ο Μπένετ. Μας μιλήσατε στον σύντομο πρόλογό σας για μαγνητοσκόπηση και βιντεοσκόπηση. Είχατε γραπτή συναίνεση γι’ αυτό από τους παρόντες; Όχι φυσικά! Καταγράφετε και εμάς; Και τους τακτικούς δικαστές που δικάζουν εδώ; Είναι γελοιότητα να ζητάτε νομιμοποίηση για μια άτυπη συνάντηση που δεν έπρεπε καν να ήσουν εκεί και δεν ήταν και κανένα μέλος της ΕΕ. Που ακούστηκαν αυτά; Που έχουν ξαναγίνει;», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του.

Και συνέχισε: «Ζητάς εξουσιοδότηση χωρίς να έχουμε πρακτικά από τη συνάντηση και το κάνεις επίτηδες γιατί έχεις συγκεκριμένη πρόθεση. Διότι από τα πρακτικά προκύπτει ότι κάποιοι είπαν να πάει να γαμ… η UEFA για παράδειγμα, δεν άκουσα κάτι γι’ αυτό».

Σ’ εκείνο το σημείο, ο Τάκης Μπαλτάκος, απάντησε: «Εγώ μιλάω για μένα προσωπικά», με τον Τάκη Αγραφιώτη να του ξεκαθαρίζει: «Αν μιλάς προσωπικά, δικηγόρος είσαι κάνε μηνύσεις. Εγώ πάντως σαν μέλος της ΕΕ ξεκαθαρίζω ότι θα κινηθώ νομικά γι’ αυτό που γίνεται εδώ σήμερα. Στην άτυπη συνάντηση που παραδέχτηκες τι δουλειά έχει ο Μάνταλος;».

«Χειριζόταν ένα μικρό κομπιούτερ σαν βοηθός του Μπένετ», ήταν η εξήγηση που προσπάθησε να δώσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, για να πάρει τη νέα απάντηση του εκπρόσωπου του Ολυμπιακού: «Είστε σοβαροί; Τα λέτε σοβαρά αυτά τα πράγματα; Σας ξαναλέω ότι θα μηνυθείτε για όλα και ότι παράνομο υλικό έχετε θα το παραδώσετε όλο σε εμένα ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής. Μας λέτε για ένα σύστημα που καταγράφει. Σας ρωτώ. Έχετε γραπτή συναίνεση;».

Τότε, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, παραδέχθηκε: «Όχι δεν έχω». Και ο Τάκης Αγραφιώτης συνέχισε: «Ξέρετε λοιπόν την παρανομία, ξέρετε αλλά φέρνετε αυτό το θέμα για λόγους που καταλαβαίνουμε όλοι. Πρακτικά δεν έχουν μπροστά τους τα μέλη. Πως θα τα αξιολογήσουν».

Στη συνέχεια, ο Τάκης Μπαλτάκος προσπάθησε να αντιδράσει, αναφέροντας: «Θα γίνουν κι άλλες Εκτελεστικές», αλλά στο τέλος, ο παράγοντας του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε: «Χάθηκε η νομιμότητα, χάθηκε η σοβαρότητα. Εσείς κ. Μπαλτάκο ως τι ήσασταν στην άτυπη συνάντηση; Η ΚΕΔ δεν είναι ανεξάρτητη; Ως τι παρεστήκατε εκεί; Ήσασταν παρανόμως και παρατύπως εκεί κι εσείς και ο Μάνταλος. Και ξαναλέω για όλες αυτές τις παρανομίες θα μηνυθείτε».

Σχετικές ειδήσεις