ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Τα αδικημένα playouts – Απίστευτη «μάχη» για σωτηρία

Super League: Τα αδικημένα playouts – Απίστευτη «μάχη» για σωτηρία

Super League: Εκτός έδρας αγώνες για τους τέσσερις που «παλεύουν» να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις, σε μια διαδικασία που κανείς δε χαρίζει το παραμικρό!

Έχουμε συνηθίσει στο ποδόσφαιρο, τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές να είναι η… χαρά του κίνητρου. Αυτός που «καίγεται» για βαθμούς για οποιοδήποτε στόχο, τους κατακτά στο τέλος. Αποτέλεσμα είναι να «γεννιούνται» ψίθυροι καφενειακού χαρακτήρα, ξεχνώντας πως στον αθλητισμό η θέληση και το κίνητρο παίζουν πρωτεύοντα ρόλο. Όσο σημαντικό κι αν είναι το γόητρο, δύσκολα νικά την ανάγκη.

Η Super League κινείται γύρω απ’ τους ρυθμούς της κορυφής. Ο τίτλος είναι… στο τραπέζι, η σεζόν είναι γεμάτη σασπένς και τα playoffs έχουν στρέψει πάνω τους τα φώτα της προβολής. Λογικό κι επόμενο επειδή εκεί βρίσκονται οι «μεγάλες» ομάδες που έχουν λαϊκή απήχηση. Παρ’ όλα αυτά, έστω και μη ηθελημένα, αδικείται ένα έξτρα πρωτάθλημα που «παίζεται» παράλληλα με εξίσου μεγάλο σασπένς και δέλεαρ. Τα playouts. Εκεί όπου για τέσσερις απ’ τις οκτώ ομάδες, οι αγώνες είναι… ο θάνατός σου η ζωή μου.

Η 3η αγωνιστική θα δώσει απαντήσεις αναφορικά με το ποιος βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα ή σε δύσκολη θέση. Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα έχουν από 23 βαθμούς, Ιωνικός 21 και Λεβαδειακός 19. Με επτά αγωνιστικές στα Playouts, τα περιθώρια στενεύουν. Τη στιγμή που σε αυτή την αγωνιστική και οι τέσσερις που «παλεύουν» για τη σωτηρία, έχουν εκτός έδρας υποχρεώσεις απέναντι στους θεωρητικά αδιάφορους της βαθμολογίας!

Το θετικό που φάνηκε στις δύο πρώτες αγωνιστικές της διαδικασίας, είναι πως δεν παρατηρείται το φαινόμενο εύκολων αποτελεσμάτων για όποιους τα χρειάζονται. Ήδη ο Ατρόμητος νίκησε τον Ιωνικό και ήρθε ισόπαλος στη Λιβαδειά, ο ΟΦΗ ήρθε ισόπαλος με τον Λεβαδειακό, ενώ πήρε και «διπλό» στα Γιάννινα βάζοντας σε μεγάλους μπελάδες τον ΠΑΣ. Στην Τρίπολη προ ημερών ο Μποροβήλος τα… έχωσε σε όλους, οπότε θέμα αδιαφορίας του Αστέρα δεν τίθεται.

Για την 3η αγωνιστική των Playouts, υπάρχουν οι εξής αναμετρήσεις:

Σάββατο 8 Απριλίου

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 17:00 Novasports 2

ΟΦΗ-Λαμία 17:30 Cosmote Sport 2

Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 19:30 Novasports Prime

Παναιτωλικός-Ιωνικός 19:30 Cosmote Sport 1

Η ομάδα ή οι ομάδες που ίσως πάρουν εκτός έδρας νίκες, αυτόματα έχουν το πάνω χέρι για τη συνέχεια. Σε μια διαδικασία που ολοένα και περισσότερο γεμίζει σασπένς και αγωνία. Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στην Super League 2, κάτι που θέλουν να αποφύγουν οι πάντες.

Αναφορικά με τις αναμετρήσεις που θα κρίνουν πολλά στις επόμενες αγωνιστικές, προφανώς και έχουν τεράστια σημασία τα ματς μεταξύ των ομάδων που «καίγονται» για βαθμούς. Την 4η αγωνιστική υπάρχει το Λεβαδειακός-Ιωνικός, ενώ μια… στροφή μετά ο Ιωνικός φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στην 6η αγωνιστική η Λαμία υποδέχεται τον Λεβαδειακό και στην τελευταία μέρα της σεζόν, θα «σπάσουν» καρδιές στα ματς Ιωνικός-Λαμία και Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα.

Η βαθμολογία των Playouts:

Ατρόμητος 33
ΟΦΗ 30
Παναιτωλικός 29
Αστέρας Τρίπολης 28
Λαμία 23
ΠΑΣ Γιάννινα 23
Ιωνικός 21
Λεβαδειακός 19