ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Απάντηση για αντικατάσταση των διαιτητών - «Ανεξάρτητη ΚΕΔ, το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»

ΕΠΟ: Απάντηση για αντικατάσταση των διαιτητών - «Ανεξάρτητη ΚΕΔ, το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»
Eurokinissi

ΕΠΟ: Ανακοίνωση αναφορικά με το θέμα της αντικατάστασης των Πολωνών διαιτητών στον αγώνα ΑΕΚ-Άρης εξέδωσε η Ομοσπονδία.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΠΟ, η ΚΕΔ ενεργεί ανεξάρτητα, με αποτέλεσμα οι ορισμοί των διαιτητών να μην ελέγχονται από την Ομοσπονδία, ενώ ξεκαθαρίζει πως ο Στιβ Μπένετ μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα, κάτι που έχει οδηγήσει στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σχετικά με δημοσιεύματα αναφορικά με την αντικατάσταση των διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-Άρης γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.

1. Σύμφωνα με το άρθρο 46 του Καταστατικού της ΕΠΟ αλλά και την σχετική πρόβλεψη της Ολιστικής Μελέτης, που έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός της Χώρας, η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι απολύτως ανεξάρτητη και οι ορισμοί των διαιτητών είναι ανέλεγκτοι από την ΕΠΟ.

2. Για τον λόγο αυτό ο Πρόεδρος και η Διοίκηση της ΕΠΟ ούτε είχαν ούτε μπορούσαν να έχουν την οποιανδήποτε ανάμειξη είτε στον ορισμό είτε στην ανάκληση ορισμού των Πολωνών Διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-Άρης.

3. Ο κ. Μπένετ, ως αρχιδιαιτητής, λειτουργεί και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα, χωρίς την οποιανδήποτε παρέμβαση από την νυν Διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία είναι υποχρεωμένη, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, να σέβεται τις αποφάσεις του, εγγυώμενη την θεσμοθετημένη ανεξαρτησία του.

4. Η αποτελεσματικότητα, ακριβώς, των προαναφερομένων οδήγησε και οδηγεί στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών».

Σχετικές ειδήσεις