ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Βάρεσε κανόνι» παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Βάρεσε κανόνι» παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Χρεοκόπησε ο Γουές Μπράουν, μέλος της μεγάλης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Άσχημα νέα από την Αγγλία για έναν απ’ τους αστέρες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την εποχή που αυτή ήταν στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος. Ο Γουές Μπράουν, στα 43 του χρόνια πλέον, όπως επιβεβαίωσε αγγλικό δικαστήριο κήρυξε πτώχευση. Χάνοντας όλη την τεράστια περιουσία που έκανε όσο έπαιζε ποδόσφαιρο.

Από το 1996 μέχρι το 2011 ήταν στους «κόκκινους διαβόλους», στη χρυσή εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Με πολλούς τίτλους, με συμπαίκτες-μύθους και φυσικά με ανάλογα συμβόλαια για τον Γουές Μπράουν. Έκανε 362 συμμετοχές με την ομάδα του Μάντσεστερ και είχε φτάσει στο σημείο να αμείβεται με 200.000 λίρες το μήνα!

Η πολύ κακή οικονομική διαχείριση που έκανε τα τελευταία χρόνια και οι λάθος επιλογές του, τον οδήγησαν στο να χάσει όλη την περιουσία του. Αγγλικό δικαστήριο επιβεβαίωσε την πτώχευσή του και ουσιαστικά ο γεννημένος το 1979 παλαίμαχος άσος, αρχίζει πάλι απ’ την αρχή.

Πριν ένα χρόνο χώρισε με την κατά τρία χρόνια μεγαλύτερη πρώην σύζυγό του, με την οποία έχει τρία παιδιά. Παράλληλα, χρειάστηκε να πουλήσει την πολυτελή βίλα του έναντι 2,4 εκ. λιρών, κάτι που δεν έδωσε λύση στα οικονομικά του προβλήματα. Η εξέλιξη αυτή άφησε τους πάντες ξαφνιασμένους, καθώς λίγοι είχαν καταλάβει τα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Γουές Μπράουν.