ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιουβέντους: Κέρδισε την έφεση – Της επιστρέφουν τους 15 βαθμούς

Γιουβέντους: Κέρδισε την έφεση – Της επιστρέφουν τους 15 βαθμούς

Δικαιώθηκε η Γιουβέντους απ’ την ιταλική δικαιοσύνη και της επιστρέφονται οι 15 βαθμοί που αρχικά της αφαιρέθηκαν για παρατυπίες σε μεταγραφές.

Νέα δεδομένα στο Ιταλικό πρωτάθλημα, με τη Γιουβέντους από 7η να ανεβαίνει 3η και με ξεκάθαρο προβάδισμα για την έξοδο στο Champions League. Η «γηραιά κυρία» δικαιώθηκε στην έφεση που είχε κάνει, αναφορικά με την ποινή των 15 βαθμών που της είχε επιβληθεί, για παρατυπίες σε μεταγραφές.

Όπως αποφάσισε η δικαιοσύνη, οι βαθμοί επιστρέφονται στους «μπιανκονέρι», που είχαν κατηγορηθεί πως άλλαζαν ποσά στις μεταγραφές, για να παρουσιάζουν μεγαλύτερα έσοδα. Κατά συνέπεια από τους 44 βαθμούς η Γιουβέντους φτάνει τους 59, όσους έχει κερδίσει στον αγωνιστικό χώρο δηλαδή.

Με την εξέλιξη αυτή η ομάδα του Τορίνο είναι 3η, στους 2 βαθμούς πίσω απ’ τη δεύτερη Λάτσιο και στο +8 απ’ την πέμπτη Ίντερ. Κατά συνέπεια η «γηραιά κυρία» έχει το ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την τετράδα και την έξοδο στο Champions League.

Πάντως, λόγω των δεδομένων που ισχύουν στην Ιταλία, το δικαστήριο της Ομοσπονδίας εντός ενός μήνα πρέπει να ανακοινώσει νέα ποινή στη Γιουβέντους. Οπότε υπάρχει περίπτωση να υπάρξει εκ νέου αφαίρεση βαθμών, λιγότερων των 15 αυτή τη φορά. Σε αυτό το ενδεχόμενο, η «γηραιά κυρία» έχει ήδη ενημερώσει πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και όχι απλά στα αθλητικά όργανα. Κατά συνέπεια δε θα μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία της Serie A.