ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλο γυναικών: Πέρασε στο World Cup η Ελλάδα! «Γλυκιά» ήττα στα πέναλτι από την Αυστραλία

Πόλο
Intime News

Πόλο γυναικών: Μολονότι ηττήθηκε 19-18 στα πέναλτι από την Αυστραλία, η Ελλάδα πήρε τον «χρυσό» βαθμό που ήθελε και πέρασε στο World Cup.

Η Εθνική γυναικών εξασφάλισε την παρουσία της στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, το διάστημα 23-25 Ιουνίου.

Με βάση τους κανονισμούς, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η οποία ηττήθηκε στα πέναλτι, πήρε έναν βαθμό. Αυτός αποδείχθηκε «χρυσός», καθώς της έδωσε μαθηματικά τη δεύτερη θέση (πίσω από την Ισπανία), μια αγωνιστική πριν το φινάλε.

Η Ελλάδα προηγήθηκε 12-9 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά υπέστη μπλακ άουτ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Αυστραλία να ανατρέψει την κατάσταση και να προηγηθεί με 14-12. Οι διεθνείς, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και τελικά απέφυγαν την ήττα με γκολ της Ελευθεριάδου, 1’09’’ πριν το φινάλε του αγώνα.

Στη διαδικασία των πέναλτι αστόχησαν Μαργαρίτα Πλευρίτου και Μυριοκεφαλιτάκη, αλλά η Εθνική πήρε αυτό που ήθελε.

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Βαρκόνι (Ουγγαρία)
Τα οκτάλεπτα: 4-4, 7-5, 1-4, 3-2
Στα πέναλτι: 3-4
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Τριχά, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 3, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου 7, Ελληνιάδη, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Πολ Ομπερμαν): Παλμ, Κάσεϊ 1, Φασάλα, Χάλιγκαν 5, Λίζον-Σμιθ 1, Α. Αντριους 4, Σ. Αντριους 1, Ριτζ 1, Αραντσίνι 2, ΜακΚλίν, Χερν 1, Αρμιτ 3, Λόνγκμαν.

Σχετικές ειδήσεις