ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League, Μιλάν - Ίντερ: Ιταλικός «εμφύλιος» για μια θέση στον τελικό – Η ώρα και το κανάλι

Champions League Μίλαν - Ίντερ
EPA/ROBERTO BREGANI

Champions League: Μίλαν και Ίντερ συναντιούνται στα ημιτελικά μετά από 20 χρόνια, διεκδικώντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό στην Κωνσταντινούπολη.

Σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα ζευγάρια που θα μπορούσαμε να δούμε στο Champions League, θα προκύψει ο ένας φιναλίστ του φετινού τελικού.

Μίλαν και Ίντερ συνθέτουν ένα ευρωπαϊκό «derby della madonnina», για πρώτη φορά, μετά τη σεζόν 2002/03. Οι «ροσονέρι» είχαν προκριθεί με δύο ισοπαλίες (0-0, 1-1) εκμεταλλευόμενοι το κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, για να φτάσουν ως την κατάκτηση του τροπαίου (επικράτησαν της Γιουβέντους στα πέναλτι).

H UEFA έχει καταργήσει πλέον τον συγκεκριμένο κανονισμό, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έμοιαζε… περίεργος για το συγκεκριμένο ζευγάρι, καθώς οι ομάδες του Μιλάνου μοιράζονται την ίδια έδρα.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Μίλαν προκρίθηκε και την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα νοκ άουτ. Αυτό ήταν το 2005 για τα προημιτελικά, όπου είχε επικρατήσει και στα δύο ματς, ενώ η τελευταία φορά που βρέθηκε στον τελικό ήταν το 2007, όταν είχε κερδίσει 2-1 τη Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ.

Η Ίντερ έχει επικρατήσει στα δύο παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες την τρέχουσα σεζόν. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν 3-0 στο Ριάντ και κατέκτησαν το Supercoppa, ενώ για τη Serie A νίκησε 1-0. Με αυτά τα αποτελέσματα ως παρακαταθήκη, θα επιδιώξουν να προκριθούν στον τελικό, μετά από 13 χρόνια! Το 2010 είχαν κατακτήσει το τρόπαιο κερδίζοντας 2-0 την Μπάγερν στη Μαδρίτη.

Η ώρα και το κανάλι

Ο πρώτος αγώνας των ημιτελικών ανάμεσα στη Μίλαν και την Ίντερ είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Τετάρτης (10/5). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 22:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport1HD. Επίσης, μπορείτε να ενημερώνεστε για την εξέλιξη του και να βλέπετε τα γκολ λίγο μετά την επίτευξη τους, μέσα από το LIVE του Newsbomb.gr.