ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Οι εκλογές στην Τουρκία δεν αλλάζουν την έδρα του τελικού - Ξεκάθαρη η UEFA

Champions League: Οι εκλογές στην Τουρκία δεν αλλάζουν την έδρα του τελικού - Ξεκάθαρη η UEFA
AP Photo/Emrah Gurel

Η UEFA πήρε θέση για τα σενάρια περί αλλαγής έδρας του τελικού του Champions League από την Κωνσταντινούπολη στην Πορτογαλία, λόγω των κρίσιμων εκλογών στην Τουρκία.

Τέλος στα σενάρια περί αλλαγής της έδρας του τελικού του Champions League από την Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη έβαλε η UEFA.

Μετά το 2020 και το 2021, που η Πορτογαλία ανέλαβε εκτάκτως το σπουδαίο ποδοσφαιρικό γεγονός αντί για την Πόλη λόγω της πανδημίας του Covid, υπήρχαν σκέψεις να συμβεί το ίδιο και πάλι.

Αυτή τη φορά λόγω των εκλογών στην Τουρκία, μιας και η προεκλογική μάχη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για την προεδρία της χώρας έχει φουντώσει, με αποτέλεσμα πολλοί να φοβούνται το ενδέχομενο η κατάσταση να ξεφύγει.

Ωστόσο, η UEFA έβαλε τέλος στο συγκεκριμένο σενάριο με ξεκάθαρο τρόπο μέσω ανακοίνωσης.

«Μετά από ορισμένες ανακριβείς και αβάσιμες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, η UEFA θα ήθελε να ξεκαθαρίσει τη θέση για τον τελικό του Champions League του 2023.

Ο τελικός του UEFA Champions League του 2023 θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπως είχε προγραμματιστεί, στις 10 Ιουνίου 2023. Η UEFA δεν έχει συζητήσεις περί του αντιθέτου με πολιτικούς θεσμούς, κυβερνήσεις ή εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη δύο εβδομάδες μετά από έναν πιθανό δεύτερο γύρο εκλογών για την τουρκική προεδρία.