ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φόβος για ευρωπαϊκό αποκλεισμό στη Γιουβέντους

Φόβος για ευρωπαϊκό αποκλεισμό στη Γιουβέντους

Το -10 στη Serie A ίσως να μην ήταν η σοβαρότερη ποινή για την Γιουβέντους, καθώς η UEFA είναι πιθανό να την τιμωρήσει για το FFP.

Το τεράστιο χρηματικό πρόστιμο και οι -10 βαθμοί απ’ τη Serie A, είναι πιθανό να μην… τελείωσαν τα βάσανα των τιμωριών για την Γιουβέντους. Αναφορικά με τις παρατυπίες σε θέματα μεταγραφών προηγούμενων ετών. Όπως αναφέρει η «Gazzetta dello Sport», δεν αποκλείεται να επέλθει βαρύτατη τιμωρία κι απ’ την UEFA.

Από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη οι «μπιανκονέρι» είναι υπό έρευνα για παραβιάσεις του Financial Fair Play. Διότι θεωρούν στην UEFA πως ίσως να έχουν παραβιαστεί κανονισμοί. Με τις ποινές που προβλέπονται να είναι πολλές.

Από μεγάλα πρόστιμα, μέχρι ποινές αποκλεισμού από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η όποια ποινή για την «γηραιά κυρία» θα πρέπει να έχει ανακοινωθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Ο μεγάλος φόβος στο Τορίνο, είναι το ενδεχόμενο επιβολής μιας σεζόν αποκλεισμού απ’ τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ένα επιπλέον επιβαρυντικό στοιχείο για τη Γιουβέντους, έχει να κάνει με τη στάση της στο ζήτημα της Ευρωπαϊκής Super League. Με άλλα λόγια, δεν αποκλείεται η όποια επιείκεια της UEFA να χαθεί, λόγω της κόντρας για το ζήτημα της ESL.