ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λιονέλ Μέσι: «Καρφιά» της Μπαρτσελόνα για την επιλογή του να συνεχίσει στο MLS - Οργή στον κόσμο

Λιονέλ Μέσι: «Καρφιά» της Μπαρτσελόνα για την επιλογή του να συνεχίσει στο MLS - Οργή στον κόσμο
AP Photos

Η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση για την επιλογή του Λιονέλ Μέσι να πάει στο MLS και την Ίντερ Μαϊάμι και οι οπαδοί των Καταλανών «βράζουν» με τη διοίκηση του συλλόγου.

Ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο MLS και την Ίντερ Μαϊάμι. Μια απόφαση με μπόλικο... παρασκήνιο και χρυσές συμφωνίες.

Στις τάξεις των οπαδών της Μπαρτσελόνα επικρατεί στενοχώρια για την απόφαση του Αργεντινού, αλλά ταυτόχρονα και οργή για τους χειρισμούς της διοίκησης, αλλά και την ανακοίνωση του συλλόγου αργά το βράδυ της Τετάρτης (7/6).

Με αυτήν ο Ζοάν Λαπόρτα επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών της για τη μη υλοποίηση της επιστροφής του Λιονέλ Μέσι και μάλιστα ουσιαστικά αφήνει υπονοούμενα για τα κίνητρά του.

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα:

«Η Μπαρτσελόνα εύχεται στον Λιονέλ Μέσι καλή επιτυχία στη νέα του επαγγελματική φάση. Τόσο ο Ζοάν Λαπόρτα, όσο και ο Χόρχε Μέσι συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν για να προωθήσουν έναν κατάλληλο φόρο τιμής από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα στον ποδοσφαιριστή.

Τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου, ο Χόρχε Μέσι, πατέρας και εκπρόσωπος του παίκτη, ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ζοάν Λαπόρτα για την απόφαση του παίκτη να ενταχθεί στην Ίντερ Μαϊάμι, παρά το γεγονός ότι του είχε υποβληθεί πρόταση από την Μπαρτσελόνα, λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία τόσο της ομάδας, όσο και του Λιονέλ Μέσι για να φορέσει και πάλι τη φανέλα των μπλαουγκράνα.

Ο Πρόεδρος Λαπόρτα κατάλαβε και σεβάστηκε την απόφαση του Μέσι να θέλει να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα με λιγότερες απαιτήσεις, πιο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και την πίεση που δεχόταν τα τελευταία χρόνια. Τόσο ο Λαπόρτα, όσο και ο Χόρχε Μέσι συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν για να προωθήσουν έναν κατάλληλο φόρο τιμής από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα για να τιμήσουν έναν ποδοσφαιριστή που ήταν, είναι και θα είναι πάντα αγαπητός στη Μπάρτσα».

Αντίπαλος με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Η μεταγραφή αυτή έκανε χαρούμενους φίλους και αντιπάλους της Ίντερ Μαϊάμι, ομάδας του Ντέιβιντ Μπέκαμ, μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Ο Greek Freak δεν έχασε την ευκαιρία να υποδεχθεί τον Λιονέλ Μέσι μέσω twitter στο MLS, αλλά και να του υπενθυμίσει ότι θα τον περιμένει ως αντίπαλος στο γήπεδο!

Υπενθυμίζουμε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επένδυσε εδώ και μερικούς μήνες σε μία ακόμη ομάδα στις ΗΠΑ και μετά τις μετοχές του στους Milwaukee Brewers στο μπέιζμπολ, είναι μέτοχος και της ποδοσφαιρικής ομάδας Nashville SC!

«Καλωσόρισες στο MLS Μέσι!! Θα σε στο Νάσβιλ» ανέφερε χαρακτηριστικά στο post του.

Λιονέλ Μέσι: «Γι' αυτό δεν γύρισα στην Μπαρτσελόνα»

Μια μέρα νωρίτερα, ο 35χρονος Αργεντινός σούπερ σταρ με κοινή του συνέντευξη στις δύο κορυφαίες αθλητικές εφημερίδες της Βαρκελώνης, στην Mundo Deportivo και στη Sport, εξήγησε τους λόγους της απόφασής του, αλλά και γιατί δεν επέλεξε την επιστροφή στην Μπαρτσελόνα.

«Πραγματικά ήθελα, ήμουν ενθουσιασμένος που θα μπορούσα να επιστρέψω, όμως από την άλλη, έχοντας ζήσει όσα έγιναν και με την αποχώρηση που είχα, δεν ήθελα να βρεθώ ξανά σε ίδια κατάσταση. Δηλαδή να περιμένω να δω τι θα συνέβαινε και να άφηνα το μέλλον μου στα χέρια άλλων», ανέφερε ο Λιονέλ Μέσι.

Και συνέχισε: «Ήθελα να πάρω την απόφαση μόνος μου, να σκεφτώ τον εαυτό μου, την οικογένειά μου. Αν και άκουσα ότι η La Liga αποδέχθηκε τα πάντα και ότι όλα ήταν εντάξει για να επιστρέψω, υπήρχαν ακόμη πολλά πράγματα για να γίνουν. Άκουσα ότι έπρεπε να πουλήσουν παίκτες ή να μειώσουν μισθούς και η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να συμβεί αυτό ή να αποκτήσω εγώ κάτι που προέκυψε από τέτοιες πράξεις.

Με είχαν κατηγορήσει ήδη για πολλά πράγματα που δεν ήταν αλήθεια στην καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα και είχα κουραστεί ήδη, με συνέπεια να μην θέλω να τα περάσω ξανά.

Όταν έφυγα, η La Liga είχε επίσης αποδεχθεί το συμβόλαιό μου, όμως στο τέλος δεν μπορούσε να γίνει. Οπότε φοβόμουν ότι το ίδιο θα μπορούσε να γίνει ξανά. Τότε είχα έρθει εδώ στο Παρίσι, έμενα σε ξενοδοχείο για πολύ καιρό με την οικογένειά μου, με τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο κι εγώ να είμαι ακόμα στο ξενοδοχείο».

Ο Λιονέλ Μέσι ξεκαθάρισε στη συνέχεια: «Τώρα ήθελα να πάρω τη δική μου απόφαση και γι' αυτό δεν ήθελα να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα. Αν και θα μου άρεσε, δεν μπορούσα. Είμαι επίσης σε μία φάση που θέλω να βγω από τη σφαίρα μου λίγο, να σκεφτώ για την οικογένειά μου. Όπως έλεγα, πέρασα δύο χρόνια που σε οικογενειακό επίπεδο δεν μου άρεσαν. Είχα έναν φανταστικό μήνα για μένα, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως εκτός αυτού, ήταν δύσκολη περίοδος για μένα.

Μεγαλύτερη βαρύτητα στην απόφασή μου είχε το να αποφασίσω εγώ και να μην χρειαστεί να περιμένω πάλι και να συμβεί το ίδιο πράγμα που μου είχε συμβεί. Όπως είπα, έχοντας πετύχει τα πάντα, ήθελα να ψάξω για κάτι άλλο, να έχω ηρεμία στο μυαλό μου

Πήρα την απόφαση ότι θα πάω στο Μαϊάμι. Ακόμα δεν το έχω κλείσει 100%. Μου λείπουν κάποια πράγματα, αλλά αποφασίσαμε να συνεχίσουμε εκεί. Αν δεν προχωρούσε με την Μπαρτσελόνα, ήθελα να φύγω από την Ευρώπη, να φύγω από τα φώτα της δημοσιότητας και να σκεφτώ περισσότερο την οικογένειά μου».