ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Champions League, Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 1-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι «πολίτες»!

Τελικός Champions League Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ
EPA/TOLGA BOZOGLU

Τελικός Champions League: Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 1-0 την Ίντερ και στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορίας της, κάνοντας παράλληλα το τρεμπλ!

Οι «πολίτες» το έκαναν! Μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης, γράφοντας, μάλιστα, ιστορία, καθώς έγιναν η δεύτερη αγγλική ομάδα που κάνει τρεμπλ, μετά τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το 1999.

Μια σπουδαία επιτυχία που αποτελεί δικαίωση και για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος κυνηγούσε διακαώς ένα ακόμη τρόπαιο, μετά από τα δύο που κατέκτησε με την Μπαρτσελόνα.

Ο τελικός της Κωνσταντινούπολης ήταν… σούπα, μέχρι ο Ρόδρι να σκοράρει το «χρυσό», όπως αποδείχθηκε, γκολ στο 68’ και συγκλονιστικός μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εκεί, όπου ο Έντερσον χρειάστηκε να κάνει άλλη μια, από τις αρκετές επεμβάσεις του, για να πάρει η ομάδα του το τρόπαιο.

Champions League
Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ 1-0uefa.com

Η εξέλιξη του τελικού

Η Ίντερ έκανε το απόλυτο παιχνίδι αμυντικά και δεν άφησε τη Σίτι να επιβάλει τον ρυθμό της. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Πεπ Γκουαρντιόλα είδε και τον Ντε Μπρόινε να αποχωρεί τραυματίας στο 36ο λεπτό.

Οι «νερατζούρι», βέβαια, δεν απειλούσαν επιθετικά, αλλά θα μπορούσαν να βρουν γκολ από τη λάθος συνεννόηση των «πολιτών», αλλά ο Μαρτίνες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Έντερσον σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση στο 58’.

Η Σίτι γλίτωσε και δέκα λεπτά αργότερα βρήκε εκείνη γκολ, με το πανέμορφο πλασέ του Ρόδρι, μετά από γύρισμα του Σίλβα στο 68ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, το ματς άλλαξε εικόνα κι είχε σαφώς καλύτερο ρυθμό.

Ο Ντιμάρκο είχε δοκάρι σε τρομερή διπλή ευκαιρία, για να ισοφαρίσει στο 71’, ενώ εφτά λεπτά αργότερα ο Φόντεν είχε πολύ καλή στιγμή για να «κλειδώσει» τη νίκη. Ο Ονάνα, όμως, απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η Ίντερ δεν σταμάτησε να παλεύει, αλλά όπως αποδείχθηκε στο 89’, η… Θεά μπάλα είχε αποφασίσει να επιτρέψει στη Σίτι να γράψει ιστορία. Ο Λουκάκου βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει εξ επαφής τον Έντερσον, ο οποίος έδιωξε με το πόδι του την μπάλα. Ο τερματοφύλακας της αγγλικής ομάδας έκανε άλλη μια επέμβαση στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
Κίτρινες: Χάαλαντ, Έντερσον - Μπαρέλα, Λουκάκου, Ονάνα
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ακάνζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ, Στόουνς (82΄ Γουόκερ), Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (36΄ λ.τρ. Φόντεν), Γκιουντογκάν, Γκρίλις, Χάαλαντ
ΙΝΤΕΡ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Νταρμιάνμ (84΄ Ντ΄ Αμπρόσιο), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (76΄ Γκόσενς), Ντάμφρις (76΄ Μπελανόβα), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (84΄ Μχιταριάν), Μπρόζοβιτς, ΝτιΜάρκο, Λαουτάρο Μαρτίνες, Τζέκο (57΄ Λουκάκου)

ΤΑ HIGHLIGHTS

Η ΑΠΟΝΟΜΗ

Σχετικές ειδήσεις