ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Δεύτερο φιλικό στην Αυστρία, πρώτο με τους διεθνείς

Παναθηναϊκός: Δεύτερο φιλικό στην Αυστρία, πρώτο με τους διεθνείς

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στις 19:00 τη Ρογκάσκα απ’ τη Σλοβενία, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει για πρώτη φορά και τους διεθνείς στη διάθεσή του.

Το πρώτο φιλικό προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, ήταν περισσότερο για ξεμούδιασμα. Συν τη διαπίστωση της κατάστασης των Αϊτόρ και Ζέκα οι οποίοι προέρχονται από μακροχρόνια απουσία λόγω τραυματισμών. Σήμερα οι «πράσινοι» θα δώσουν το δεύτερο τεστ τους επί Αυστριακού εδάφους. Εκεί όπου πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κοντραριστεί με την Ρογκάσκα απ’ την Σλοβενία. Η συγκεκριμένη αντίπαλος τερμάτισε πρώτη στην Β’ κατηγορία της χώρας την περασμένη σεζόν και κέρδισε την άνοδο στα… σαλόνια. Οπότε θέλει να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για να είναι έτοιμη για την συμμετοχή της εκεί. Δε διαθέτει τα μεγάλα αστέρια, σε ένα ρόστερ που καταρτίζεται κυρίως από Σλοβένους και Κροάτες ποδοσφαιριστές.

Ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διήμερο είχε και τους διεθνείς παίκτες στις προπονήσεις. Ολοκληρώθηκε η άδειά τους και επέστρεψαν από τις ολιγοήμερες διακοπές. Άλλωστε δεν τίθεται θέμα ετοιμότητάς τους, καθώς μέχρι πριν μία εβδομάδα είχαν υποχρεώσεις με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Οπότε είναι σα να μην ξεκουράστηκαν καθόλου απ’ το τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Αν χρειαστεί και για όσο κρίνει σκόπιμο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, θα τους χρησιμοποιήσει στο φιλικό. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, το αποψινό να είναι ασφαλέστερο δείγμα για το επίπεδο ετοιμότητας του Παναθηναϊκού, ακριβώς ένα μήνα πριν την πρώτη του επίσημη υποχρέωση και το εκτός έδρας ματς με την Ντνίπρο για τον β’ προκριματικό του Champions League.

Από τα νέα πρόσωπα το πιθανότερο είναι να δούμε πρώτη φορά τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς με τα χρώματα της νέας του ομάδας. Ο Τζούρισιτς απ’ την άλλη, είχε δύο επιπλέον μέρες άδειας απ’ τους υπόλοιπους, οπότε δεν είναι σίγουρο πως θα χρησιμοποιηθεί.

Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απ’ το Cosmote Sport 1.