ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro U19: Η Εθνική Ελλάδας έχανε 5-0 από τη Νορβηγία, πάλεψε με τρομερό Τζίμα, αλλά ηττήθηκε με 5-4

Euro U19: Η Εθνική Ελλάδας έχανε 5-0 από τη Νορβηγία, πάλεψε με τρομερό Τζίμα, αλλά ηττήθηκε με 5-4
SCREENSHOT - VIDEO

Μετά από ένα «τρελό» σε εξέλιξη και σκορ παιχνίδι, η Εθνική Νέων ηττήθηκε με 5-4 από τη Νορβηγία στην πρεμιέρα της στην τελική φάση του EURO U19 (Β’ όμιλος) που διεξάγεται στη Μάλτα.

Η Εθνική ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών στο πρώτο ημίχρονο και με παιδαριώδη λάθη έμεινε πίσω στο σκορ με 5-0. Έβγαλε τρομερή «αντίδραση» στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε στο ένα γκολ (5-4) στην τελευταία φάση του αγώνα, αλλά η ανατροπή ήταν αδύνατη.

Οι Νορβηγοί έδειξαν πολύ πιο έτοιμοι και προσηλωμένοι στο στόχο τους και πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 20 λεπτά είχαν ήδη πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων. Ο Ρόαλντσοϊ στο 6’ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τη Νορβηγία, ενώ στο 15’ ο Όντεγκαρντ διπλασίασε τα τέρματα τα ομάδας του. Προτού καλά-καλά συνέλθουν οι παίκτες της ελληνικής ομάδας, δέχθηκαν και τρίτο γκολ απ’ την κεφαλιά του Φλάτακερ.

Στο 36’ ο Σκόγκβολντ με εξαιρετικό κοντρόλ κι εκτέλεση έκανε το 4-0, ενώ το «εφιαλτικό» πρώτο ημίχρονο για την ελληνική ομάδα ολοκληρώθηκε στο 44’ με το δεύτερο τέρμα του Όντεγκαρντ, έπειτα από προσπάθεια του Σκόγκβολντ στο δοκάρι.

Η Ελλάδα έδειξε ένα πρώτο σημάδι αντίδρασης στο 51’ μειώνοντας το σκορ με τον Τζίμα, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Γκιτέρσου. Η Εθνική Ελλάδος άρχισε σιγά-σιγά να δείχνει λίγο καλύτερη εικόνα στο γήπεδο και στο 80' μείωσε κι άλλο με τον Σταυρόπουλο που έκανε το 5-2.

Ένα λεπτό αργότερα από ασίστ του Κυριόπουλου, ο Τζίμας σημείωσε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του και μείωσε κι άλλο σε 5-3, ενώ στο 90'+5' ο Καλογερόπουλος έκανε το 5-4, όμως ο χρόνος που απέμενε ήταν πολύ λίγος για την Εθνική Ομάδα για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο και να φτάσει σε ένα... εξωπραγματικό come back.

ΕΛΛΑΔΑ (Τάσος Θέος): Μοναστηρλής, Γεωργιάδης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Δεληγιάννης, Κόττας (46’ Σταυρόπουλος), Σπυράκος, Συμεωνίδης (82' Νικολάου), Τσίκος (60’ Γκούμας), Γκιτέρσος (46’ Τζίμας), Γκολφίνος (61’ Κυριόπουλος).

ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Λουίς Πιμέντα): Ρι, Μουρουγκεσαπιλαΐ, Χόπλαντ, Χάραμ (46’ Χόλτεν), Μπάσι (46’ Άντρεσεν), Ρόαλντσοϊ (62’ Μπρούσεθ), Σκόγκβολντ, Όντεγκαρντ (46’ Άας), Μπράουντε, Σίβερτσεν, Φλάτακερ (46’ Φαράας)