ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Έδειξε βελτίωση και αδυναμίες - Φιλική ισοπαλία με Σαμπάχ

Ολυμπιακός: Έδειξε βελτίωση και αδυναμίες - Φιλική ισοπαλία με Σαμπάχ
Eurokinissi

Ολυμπιακός: Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το τελευταίο φιλικό των «ερυθρόλευκων» επί αυστριακού εδάφους κόντρα στην Σαμπάχ, το μεσημέρι της Τετάρτης (19/07).

Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμα φιλικό ματς έδειξε βελτίωση στο παιχνίδι του, ωστόσο, κόντρα στην δευτεραθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν έδειξε και πολλές αδυναμίες, κυρίως στην αμυντική λειτουργία. Ντεμπούτο στην αρχική ενδεκάδα έκανε ο Βιθέντε Ιμπόρα, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Κίνι. Ο Κώστας Φορτούνης και ο Πεπ Μπιέλ ξεχώρισαν για τους Πειραιώτες.

Όσον αφορά στο φιλικό, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προτίμησε στο αρχικό σχήμα τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια. Στα δεξιά ήταν ο Ανδρούτσος, στα αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ και οι Ντόι και Μπα αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Μπουχαλάκης και Ιμπόρα, με τον Φορτούνη σε ρόλο οργανωτή από τον άξονα, τους Μπιέλ και Μασούρα στα άκρα, με τον Ελ Αραμπί να παραμένει στην κορυφή της επίθεσης.

Μεγάλη ευκαιρία ο Μπιέλ - Πρωτοβουλία οι Αζέροι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να εμφανίζεται περισσότερο… ορεξάτος. Οι «ερυθρόλευκοι» απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία στο 12’ να ανοίξουν το σκορ, καθώς ο Μπιέλ νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Ιμανόφ, αλλά η συνέχεια άνηκε στην Σαμπάχ.

Οι δευτεραθλητές του Αζερμπαϊτζάν ανέβασαν… στροφές και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών. Στο 36’ ο Ανδρούτσος έδιωξε με αυτοθυσία πάνω στη γραμμή το πλασέ του Βολκόφ, ενώ στο επόμενο λεπτό, η κεφαλιά του Νουρίγιεφ κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Η υπεροχή των Αζέρων έφερε… καρπούς τρία λεπτά πριν από το ημίχρονο, έπειτα από μία φάση αδράνειας και ασυνεννοησίας μεταξύ του Ρέαμπτσιουκ με τον Μπα, με τον Βολκόφ να παίρνει την μπάλα, να προλαβαίνει την έξοδο του Τζολάκη και με πλασέ έγραψε το 1-0 για την Σαμπάχ.

Δυνατή εκκίνηση και γκολ ο Μασούρας

Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες μπήκαν πιο δυνατά. Στο 48’ ο Ιμανόφ αντέδρασε σωστά στο τετ-α-τετ με τον Μασούρα και στο 63’ ο Ελ Αραμπί σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας της Σαμπάχ από τη σέντρα του Ρέαμπτσιουκ.

Τελικά, το «συγκρότημα» του Ντιέγκο Μαρτίνεθ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 64’ όταν οι Φορτούνης και Κίνι συνεργάστηκαν, ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε και ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην αντίπαλη περιοχή, διαμορφώνοντας το 1-1.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, ελέω και των αλλαγών από τους δύο πάγκους. Πάντως, στο 90’ ο Ροντινέι απείλησε, αλλά ο Ιμανόφ απέκρουσε, κάτι που έκανε και ο Πασχαλάκης σε απειλή των Αζέρων λίγο αργότερα.

Ολυμπιακός: Τζολάκης (46’ Πασχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ (63’ Κίνι), Ντόι, Μπα (46’ Ρέτσος), Ανδρούτσος (46’ Ροντινέι), Μπουχαλάκης (31’ Ζοάο Καρβάλιο), Ιμπόρα, Φορτούνης (75’ Λιάτσος), Μπιέλ (66’ Βρουσάι), Μασούρας (75’ Ραμόν), Ελ Αραμπί.

Σαμπάχ: Ιμάνοφ, Σεντίγιεφ, Τσάκλα, Ιραθάμπαλ, Λέτιτς, Κρίστιαν, Τσαμάλοφ (69’ Άλβες), Ισάγεφ, Αλασγκάροφ (54΄Θιλ), Νουρίγιεφ, Βολκόφ.