ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Ξένοι διαιτητές μόνο με… ανταλλαγή

Super League: Ξένοι διαιτητές μόνο με… ανταλλαγή

Δυσκολεύει αφάνταστα ο ερχομός κορυφαίων ξένων διαιτητών στη χώρα μας, σύμφωνα με όσα είπε ο Στιβ Μπένετ αναφορικά με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν.

Ξένοι διαιτητές στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, είναι δεδομένο πως αύξησαν ως ένα βαθμό την αξιοπιστία. Ειδικά οι κορυφαίες σφυρίχτρες της UEFA, πολλές εκ των οποίων ήρθαν στην χώρα μας για σημαντικά ματς της Super League. Κυρίως από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Τα δεδομένα που διαμορφώνονται όμως, αλλάζουν ριζικά όσα γνωρίζαμε. Αυτά που ανέφερε ο Στιβ Μπένετ στο σεμινάριο διαιτητών που διεξάγεται στην Ξάνθη, έρχονται μάλλον να προβληματίσουν λίγες εβδομάδες πριν τη σέντρα.

Όπως επισήμανε ο Άγγλος οι ξένοι διαιτητές δε θα έρχονται πλέον με τον ίδιο τρόπο στη χώρα μας, αλλά μόνο μέσω ανταλλαγής. Κοινώς θα πρέπει η ΕΠΟ να συνάψει συμφωνίες με Ομοσπονδίες απ’ το εξωτερικό, οι οποίες θα θέλουν Έλληνες διαιτητές στις διοργανώσεις τους και ανταποδοτικά θα στέλνουν δικούς τους ρέφερις για τα ματς στη χώρα μας.

Αυτόματα μοιάζει να αποκλείει αυτό το σενάριο, τους κορυφαίους διαιτητές της Ευρώπης. Η Elite κατηγορία πάει… περίπατο ουσιαστικά, όπως φυσικά και οι ρέφερις απ’ τα κορυφαία πρωταθλήματα του εξωτερικού.

Διαφοροποίηση σε αυτό θα μπορούσε να υπάρξει μόνο με παρέμβαση UEFA, αλλά η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία μόνο θετική δεν είναι καθώς ήδη είχε στείλει επιστολή γνωστοποιώντας πως δεν είναι διατεθειμένη να βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση, λόγω της αντιμετώπισης που τυγχάνουν στη χώρα μας ξένοι διαιτητές.

Φαίνεται να δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα λίγο καιρό πριν την πρώτη σέντρα στο πρωτάθλημα και δεδομένα θα προκύψουν αντιδράσεις διαφόρων ΠΑΕ.