ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σημαντικό πόστο στην Εθνική Ιταλίας παίρνει ο Μπουφόν

Σημαντικό πόστο στην Εθνική Ιταλίας παίρνει ο Μπουφόν

Το ρόλο που είχε ο αείμνηστος Τζιανλούκα Βιάλι, αναλαμβάνει ο Τζίτζι Μπουφόν μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε επίσημα πως… κρεμά τα γάντια του. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ένας απ’ τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών, σε ηλικία 45 ετών και μετά από 28 χρόνια καριέρας, αφήνει το ρόλο του κάτω απ’ τα δοκάρια, χωρίς όμως να αφήνει και το άθλημα.

Ο Τζίτζι όπως γνωστοποίησε θα αναλάβει άμεσα πόστο στην Εθνική ομάδα της Ιταλίας, στην οποία αγωνίστηκε επί σειρά ετών με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006.

Πρόκειται για το πόστο που είχε ο αείμνηστος Τζιανλούκα Βιάλι. Δηλαδή θα είναι ο συνδετικός κρίκος της Ομοσπονδίας στην Εθνική ομάδα, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της. Σα να λέμε αθλητικός διευθυντής της «Σκουάντρα Ατζούρα».

«Επιστρέφω στην εθνική ομάδα γιατί εκείνο το παιδί που πέρασε την πύλη του Coverciano για πρώτη φορά πριν από τριάντα χρόνια θέλει ακόμα να ονειρεύεται και να ζήσει αυτό το όνειρο μαζί με τους Ιταλούς φιλάθλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπουφόν.