ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τέλος ο Φούντας απ’ την DC United – «Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό», η θέση της ομάδας

Τέλος ο Φούντας απ’ την DC United – «Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό», η θέση της ομάδας

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Ταξιάρχη Φούντα με την DC United, τη στιγμή που η ομάδα του MLS αναφέρει ευθέως πως αυτό έγινε επειδή δεν ανέχεται φαινόμενα ρατσισμού.

Επίσημα ανακοίνωσε η DC United τη διακοπή της συνεργασίας της με τον Ταξιάρχη Φούντα. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός έλυσε το συμβόλαιό του κοινή συναινέσει όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας απ’ την Ουάσιγκτον.

Ο Φούντας από τον περασμένο Ιούλιου κατηγορήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά σε συμπαίκτη του. Χρησιμοποιώντας ρατσιστική λέξη για την ακρίβεια, απευθυνόμενος στον Νάιτζελ Ρομπέρτα. Το MLS έκανε έρευνα και ο παίκτης δεν αγωνιζόταν.

Μάλιστα πέρασε και ανιχνευτή ψεύδους μετά από δική του πρωτοβουλία, αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι στην υπόθεσή του. Η κίνηση αυτή για πολλούς στις ΗΠΑ σημαίνει πως τόσο η ομάδα όσο και το MLS δέχτηκαν την ενοχή του Φούντα, ο οποίος τώρα είναι ελεύθερος να αναζητήσει την επόμενη ομάδα του.

Πάντως η ανακοίνωση της DC United δεν είναι τιμητική για τον Έλληνα διεθνή, καθώς αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό, μισογυνισμό, ή όποιου είδους διάκριση στο άθλημά μας και στον κόσμο. Η DC United δεν ανέχεται πράξεις αυτής της φύσης».