Προκλήσεις από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Κροατίας - Τι απαντά η ΑΕΚ

Champions League: Ο πρόεδρος της κροατικής ομοσπονδίας απέστειλε χθες επιστολή στον Τάκη Μπαλτάκο, με την ΑΕΚ να απαντά την Δευτέρα (14/8) στα όσα αβάσιμα υποστηρίζει ο Μάριγιαν Κούστιτς αλλά και οι άνθρωποι της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.
Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΑΕΚ Champions League
3'

Οι Κροάτες συνεχίζουν τον… χαβά τους, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει απόλυτη άρνηση επικοινωνίας από πλευράς ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα απείχαν από εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων πριν το πρώτο ματς του τρίτου προκριματικού του Champions League, λόγω πένθους, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Οι άνθρωποι της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, όμως, άρχισαν να κάνουν λόγο για απόλυτη άρνηση επικοινωνίας, ενώ ο πρόεδρος της κροατικής ομοσπονδίας, Μάριγιαν Κούστιτς έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο!

Τα όσα υποστηρίζουν οι Κροάτες δεν έχουν καμία βάση, με την «Ένωση» να λαμβάνει κανονικά μέρος σε συσκέψεις ασφαλείας και σε οτιδήποτε αφορά σε οργανωτικά θέματα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ΑΕΚ: «Εμείς δεν συμμετέχουμε λόγω πένθους σε εκδηλώσεις που έχουν χαρακτήρα δημοσίων σχέσεων. Σε οτιδήποτε αφορά θέματα ασφάλειας φυσικά και είμαστε παρόντες, όπως έγινε νωρίτερα στο Μάξιμιρ στο περιθώριο της προπόνησης της ΑΕΚ, με παρουσία και της UEFA. Η μία από τις προβλεπόμενες συσκέψεις ασφαλείας, η άλλη είναι αύριο το πρωί. Και σε οτιδήποτε αφορά οργανωτικά φυσικά δεν αρνούμαστε επικοινωνία. Αποχωρήσαμε από την σύσκεψη ανήμερα της δολοφονίας για προφανείς λόγους»

Κι όπως εύλογα αναρωτιούνται στην ελληνική ομάδα: «Πώς είναι δυνατό να βρισκόμαστε στο γήπεδο τους, να συμμετέχουμε στις συσκέψεις και να κατηγορούμαστε ότι είμαστε εξαφανισμένοι; Φυσικά αντίστοιχα άτοπες και αβάσιμες είναι και οι αιτιάσεις του προέδρου της Κροατικής Ομοσπονδίας. Αναφέρει πράγματα που δεν συμβαίνουν».

Η επιστολή του Κούστιτς στον Μπαλτάκο

«Αγαπητέ κύριε Μπαλτάκο, αγαπητέ πρόεδρε, Σε συνέχεια της επιστολής της 8ης Αυγούστου, επιτρέψτε μου να εκφράσω για άλλη μια φορά τη λύπη μας για το περιστατικό που συνέβη στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα και να σας ζητήσω να εκφράσετε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Μιχάλη Κατσούρη.

Καταλαβαίνουμε ότι τα συναισθήματα είναι έντονα μετά από ένα τόσο μοιραίο περιστατικό, αλλά καλούμε σε ήρεμη και ορθολογική αντίδραση και επικοινωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών. Επομένως, παρακαλούμε να συστήσετε στη διοίκηση της ΑΕΚ να ανοίξει επικοινωνία με την Ντίναμο και τις κρατικές αρχές

Η αποφυγή οποιασδήποτε μορφής επικοινωνίας δεν βοηθά σε μια δύσκολη κατάσταση όπως αυτή. Αντίθετα, η αποφυγή συνομιλίας και η έλλειψη ανταλλαγής πληροφοριών θα μπορούσε να έχει ισχυρές αρνητικές συνέπειες, κάτι που είναι ιδιαίτερα προβληματικό γιατί ΑΕΚ και Ντίναμο έχουν μπροστά τους δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια.

Φυσικά, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο περιστατικό θα πρέπει να διωχθούν επαρκώς ενώπιον του δικαστηρίου και ιδιαίτερα ο υπεύθυνος για τον θάνατο του Κατσούρη. Ωστόσο, πιστεύω ότι ο ρόλος μας είναι να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις εντάσεις μεταξύ των δύο συλλόγων και μεταξύ των δύο χωρών, γιατί δεν πρέπει να είμαστε όλοι θύματα χουλιγκανικής συμπεριφοράς.

Κατανοούμε ότι ο κόσμος στην ΑΕΚ θρηνεί για την απώλεια του οπαδού του, αλλά για άλλη μια φορά συνιστούμε ανεπιφύλακτα την ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των συλλόγων και των κυβερνητικών αρχών, για την αποτροπή μελλοντικών επεισοδίων, που πρέπει να είναι η ύψιστη προτεραιότητα για όλους μας. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας σε αυτό το θέμα. Τις καλύτερες ευχές».

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός, Μεταγραφές: Δικός του ο Χέσε με 4 εκατομμύρια - Έρχεται στην Ελλάδα και υπογράφει

Αθλητικές μεταδόσεις: Ώρα Champions League για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό - Το κανάλι των δύο αγώνων

Champions League: Για τον Μιχάλη και την ιστορία της η ΑΕΚ – «Σφραγίζει» την υπέρβαση ο Παναθηναϊκός

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή