ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Super Cup: Η αναβάθμιση του «Γ. Καραϊσκάκης» σε υπερσύγχρονο «στολίδι» - Εντυπωσιακές αλλαγές

UEFA Super Cup: Η αναβάθμιση του «Γ. Καραϊσκάκης» σε υπερσύγχρονο «στολίδι» - Εντυπωσιακές αλλαγές

UEFA Super Cup: Στην καρδιά του ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος «μπαίνει» το «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς το βράδυ της Τετάρτης (16/08) φιλοξενεί τον τελικό που κρίνει το πρώτο τρόπαιο της νέας σεζόν, μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης.

Η πρώτη στέψη της νέας αγωνιστικής περιόδου θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά. Οι «πολίτες», λίγους μήνες μετά την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, με τη νίκη τους στον τελικό του Champions League απέναντι στην Ίντερ (1-0), θα αντιμετωπίσουν τους… μόνιμους κάτοχους του Europa League, τους «μπλανκουιρόχος» της Σεβίλλης. Και όλα αυτά θα λάβουν χώρα στο ανανεωμένο «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο έχει μετατραπεί σε υπερσύγχρονο «στολίδι» με εντυπωσιακές αλλαγές.

Αμέσως μετά την επισημοποίηση της επιλογής του φαληρικού γηπέδου για τη διοργάνωση του Super Cup από την UEFA, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, αλλά και οι ιθύνοντες του Σταδίου, ξεκίνησαν μία σειρά από έργα αναβάθμισης, προκειμένου να μετατρέψουν το «Γ. Καραϊσκάκης» σ’ ένα απ’ τα υπερσύγχρονα «στολίδια» της Ευρώπης. Μάλιστα, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και φαίνονται άμεσα, από την κύρια είσοδο του γηπέδου.

Συγκεκριμένα, η reception του φαληρικού σταδίου έχει αλλάξει όψη. Προς το πιο εντυπωσιακό. Δεξιά και αριστερά από την κεντρική είσοδο, έχουν τοποθετηθεί μεγάλες led οθόνες, με τις πληροφορίες της αναμέτρησης που φιλοξενείται στο γήπεδο, με εκπληκτικά χρώματα, ενώ αλλαγές υπήρξαν και στις σουίτες και στον τρίτο όροφο, με την τοποθέτηση μεγάλης led οθόνης.

Παράλληλα, αλλαγές υπήρξαν στον φωτισμό του «Γ. Καραϊσκάκης», τόσο έξω στον αγωνιστικό χώρο, όσο στο εσωτερικό, σε αίθουσες, όπως αυτής της συνέντευξης Τύπου. Το στάδιο έχει εκσυγχρονιστεί σε τεχνολογικό επίπεδο, ενώ τα ανακαινισμένα δημοσιογραφικά θεωρεία, τα νέα μάτριξ, αλλά και η high tech τεχνολογία, προκάλεσαν αποθεωτικά σχόλια από τους ανθρώπους της UEFA.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το «Γ. Καραϊσκάκης» θα βρεθεί στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα και οι εικόνες από την εγκατάσταση του Ολυμπιακού θα «ταξιδέψουν» σ’ όλον τον κόσμο, κάτι που αποτελεί τιμή για τους Πειραιώτες, οι οποίοι διαθέτουν ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, που μπορεί να φιλοξενήσει τις κορυφαίες ομάδες και τα μεγαλύτερα events της ηπείρου.

Μεγάλες αλλαγές για τον τελικό Super Cup
Μεγάλες αλλαγές για τον τελικό Super Cup

Οι… παρεμβάσεις της UEFA

Η διεξαγωγή του Super Cup στον Πειραιά έχει προκαλέσει μερικές… παρεμβάσεις από την UEFA. Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει αλλάξει όλη τη σήμανση έξω από το γήπεδο, με τα σήματα του τελικού, αλλά και της Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλης, των φιναλίστ, να κυριαρχούν σ’ όλον τον χώρο.

Λόγω της διεξαγωγής του τελικού, θα υπάρξει προέλεγχος, με κιγκλιδώματα τοποθετημένα περιμετρικά του σταδίου, ούτως ώστε να γίνεται και δεύτερος έλεγχος στη θύρα. Στο χώρο του P3 στο πάρκινγκ έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη αίθουσα, η οποία είναι χωρητικότητας 1.000 ατόμων, όπου η UEFA θα δεξιωθεί τους επίσημους πριν τη σέντρα.

Ο χώρος έξω από το
Ο χώρος έξω από το "Γ. Καραϊσκάκης" έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τον καλύτερο έλεγχο

Ακόμα, στο P1 στο πάρκινγκ, έχει δημιουργηθεί τμήμα TV Compound, όπου πολλά βαν, από τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού έχουν σταθμεύσει, ούτως ώστε να προχωρήσουν στην παραγωγή και τη μετάδοση της εικόνας από το «Γ. Καραϊσκάκης» σ’ όλον τον κόσμο.

Παράλληλα, στο χώρο μεταξύ της αίθουσας εργασίας Τύπου και της αίθουσας συνέντευξης Τύπου, έχουν τοποθετηθεί ψηλά τραπέζια, αλλά και καρέκλες, προκειμένου οι εκπρόσωποι του Τύπου, απ’ όλες τις χώρες, να έχουν ένα σύντομο γεύμα.

Η διαμόρφωση του χώρου στις αίθουσες Τύπου
Η διαμόρφωση του χώρου στις αίθουσες Τύπου

Τέλος, οι… παρεμβάσεις ολοκληρώνονται στα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς έχουν «ντυθεί» με τα χρώματα της UEFA, αλλά και με φωτογραφίες και σήματα της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης, που θα παλέψουν στον τελικό του Super Cup.

Η ώρα και το κανάλι

Ο τελικός του Super Cup, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Σεβίλλη, είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Τετάρτης (16/08). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 22:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά τόσο από το CosmoteSport1HD, όσο κι από το Mega.

Σχετικές ειδήσεις