ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA: Οι υποψήφιοι για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή και προπονητή

UEFA: Οι υποψήφιοι για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή και προπονητή

Οι υποψηφιότητες για το βραβείο του κορυφαίο ποδοσφαιριστή της περασμένης σεζόν και του κορυφαίου προπονητή, έγιναν γνωστές απ’ την UEFA.

Στο τέλος του μήνα θα διεξαχθεί η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League. Εκεί η UEFA θα ανακοινώσει και τα βραβεία για τους κορυφαίους της περασμένης σεζόν. Ήδη γνωστοποίησε την τελική λίστα υποψηφιοτήτων.

Αναφορικά με τον ποδοσφαιριστή της σεζόν, υποψήφιοι είναι οι Έρλινγκ Χάαλαντ, Κέβιν Ντε Μπρόινε και Λιονέλ Μέσι. Οι δύο πρώτοι κατέκτησαν και το Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ ο Αργεντινός είχε την τελευταία του σεζόν στη διοργάνωση με τα χρώματα της Παρί χωρίς επιτυχία για την ομάδα του. Βέβαια μετρά και η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου απ’ την Αργεντινή.

Αναφορικά με το βραβείο του κορυφαίου προπονητή, υποψήφιοι είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο Σιμόνε Ιντζάγκι και ο Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο Ισπανός… σάρωσε τα πάντα με τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Ιντζάγκι οδήγησε την Ίντερ στον τελικό του Champions League και ο Σπαλέτι έκανε μεγάλη επιτυχία με την κατάκτηση του τίτλου στην Ιταλία με τη Νάπολι.