ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντιναμό Κιέβου-Άρης 2-1 (6-5 πεν.): Άχαρος αποκλεισμός στα πέναλτι

Ντιναμό Κιέβου-Άρης 2-1 (6-5 πεν.): Άχαρος αποκλεισμός στα πέναλτι

Μια άστοχη εκτέλεση του Οντουμπάτζιο και μια ανατροπή στην κανονική διάρκεια του ματς, έφεραν τον αποκλεισμό για τον Άρη απ’ τους Ουκρανούς.

Μπροστά σε 1.000 φιλάθλους του, ο Άρης βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου στο Βουκουρέστι. Όμως, παρότι προηγήθηκε με τον Τζούρασεκ, ισοφαρίστηκε στο τέλος του πρώτου μέρους και δέχτηκε δεύτερο τέρμα στο 85’. Ανατροπή που έστειλε το ζευγάρι στην παράταση. Εκεί ο Πάβισιτς αποβλήθηκε και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τον Οντουμπάτζιο να αστοχεί στην κρίσιμη εκτέλεση και με 6-5 οι Ουκρανοί προκρίθηκαν αφήνοντας εκτός Ευρώπης την ελληνική ομάδα.

Το ματς στο Βουκουρέστι άρχισε με τους Ουκρανούς να προσπαθούν να γίνουν πιεστικοί. Γεγονός που δυσκόλεψε σημαντικά τον Άρη, καθώς δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει κατοχή. Έτσι η Ντιναμό Κιέβου είχε διαρκώς ευκαιρίες για επιθέσεις, αλλά τα μεγαλύτερα κέρδη της ήταν κάποιες στατικές φάσεις.

Από το ημίωρο και μετά, οι Θεσσαλονικείς φάνηκε και ισορροπούν. Και στο 39’ μετά από ωραία επίθεση, ο Πάλμα γύρισε την μπάλα και ο Τζούρασεκ άνοιξε το σκορ για τους «κίτρινους»!

Όμως ο Άρης δεν πρόσεξε κι έτσι στο 45’ η Ντιναμό Κιέβου ισοφάρισε με κεφαλιά του Βολόσιν στην αντεπίθεση. Κι έτσι το 1-1 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης έδειξε να αρχίσει καλύτερα. Μάλιστα στο 56’ είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει με τον Κάρλσον να αστοχεί ουσιαστικά προ κενής εστίας!

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου με τις αλλαγές στην τακτική του, προσπάθησε να τα παίξει όλα για όλα. Η Ντιναμό Κιέβου δοκίμαζε να πιέζει, δε βρέθηκαν πολλές φάσεις όμως κι όταν αυτό έγινε ο Χουτεσιώτης ήταν εκεί.

Κι εκεί που φαινόταν πως ο Άρης θα αντέξει, στο 85’ υπήρξε ολιγωρία και στην πλάτη της άμυνας της ομάδας της Θεσσαλονίκης ο Καραμπάγεφ σκόραρε για το 2-1, ανατρέποντας το σκορ.

Ο Φαμπιάνο στο τέλος των καθυστερήσεων έστειλε την μπάλα άουτ κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, με τον Άρη να δείχνει πιεστικό, ο Πάβισιτς στην αρχή του δευτέρου μέρους του έξτρα ημιώρου, σήκωσε ψηλά το πόδι και είδε τη δεύτερη κίτρινη. Δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή της ομάδας του. Οι Θεσσαλονικείς κράτησαν και έτσι η πρόκριση οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί ο Μενέντεζ είδε τον Μπούστσαν να αποκρούει, ενώ ο Χουτεσιώτης έπιασε την εκτέλεση του Πάρις. Τελικά το έβδομο πέναλτι του Άρη ο Οντουμπάτζιο το έχασε κι έτσι η Ντιναμό Κιέβου προκρίθηκε σε βάρος της Ελληνικής ομάδας. Εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας οι Θεσσαλονικείς.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Τίμτσουκ (72΄ Καραβάεφ), Ντιάτσουκ, Σιρότα, Ντούμπιντσακ, Γιαρμολένκο (106΄ Άντονι Πάρις), Σίντορτσουκ (72΄ Μπράζκο), Σαπαρένκο (72΄ Αντριέβσκι), Βολόσιν (81΄ Ντιαλό), Μπουγιάλσκι, Βανάτ (106΄ Μπενίτο)

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια (59΄ Μενέντεθ), Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Τζούρασεκ (59΄ Ρουπ), Ζουλ, Νταρίντα (75΄ Πάβισιτς), Κάρλσον, Μορόν (82΄ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (82΄ Ματαρίτα)