ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκενκ-Ολυμπιακός 1-1: Σωτήρας Αλεξανδρόπουλος και πρόκριση στο Βέλγιο

Γκενκ-Ολυμπιακός 1-1: Σωτήρας Αλεξανδρόπουλος και πρόκριση στο Βέλγιο

Με γκολ του νεαρού στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Europa League και την ευρωπαϊκή συνέχεια.

Λυτρωτικό φινάλε για τον Ολυμπιακό και σπουδαία πρόκριση στο Βέλγιο επί της Γκενκ! Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση και ειδικά επιθετικά δεν ήταν καθόλου απειλητικοί όσοι οι αντίπαλοί τους έπαιζαν με 11 παίκτες, εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Πέιντσιλ. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλεξανδρόπουλος με σουτ ισοφάρισε σε 1-1 στέλνοντας τη νέα του ομάδα στα πλέι οφ του Europa League και συγχρόνως στη δεδομένη ευρωπαϊκή παρουσία σε φάση ομίλων.

Οι Βέλγοι άρχισαν πιεστικά το ματς, αφήνοντας παθητικό ρόλο στον Ολυμπιακό. Χωρίς να απειλούν ιδιαίτερα, ήταν ξεκάθαρα αυτοί που είχαν περισσότερα τρεξίματα και ρυθμό στο ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν καθόλου αισθητή την παρουσία τους επιθετικά κι έτσι η Γκενκ συνέχιζε να παραμένει με το… πόδι στο γκάζι.

Στο 25’ λοιπόν, ο Πέιντσιλ βρέθηκε στο έδαφος από τον Φρέιρε και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Παράβαση την οποία ανέλαβε να εκτελέσει ο εξτρέμ των Βέλγων. Αρχικά αστόχησε, όμως ο διαιτητής διέταξε επανάληψη επειδή ο Πασχαλάκης δεν πατούσε τη γραμμή. Αυτή τη φορά ο Πέιντσιλ δεν αστόχησε για το 1-0.

Τα λεπτά που ακολούθησαν η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός καθόλου κι αυτό έδινε ολοένα και περισσότερο δικαίωμα για πίεση στην Γκενκ. Τελικά το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε 1-0.

Οι Βέλγοι μπήκαν με ρυθμό στο δεύτερο μέρος, αλλά χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Στο 66’ μάλιστα, ο Πέιντσιλ για χτύπημα στον Κίνι είδε την κόκκινη κάρτα αλλάζοντας τις ισορροπίες. Ο Ολυμπιακός είχε αριθμητικό πλεονέκτημα.

Αυτόματα η ομάδα του Πειραιά πήρε τα ηνία. Εμφανίστηκε επιθετικά στο ματς ουσιαστικά, καθώς μέχρι τότε δεν είχε κάνει κάτι. Ανάγκασε την Γκενκ να οπισθοχωρήσει, έγιναν οι αλλαγές απ’ τον Μαρτίνεθ και οι ευκαιρίες ήρθαν. Ο Μπιέλ ήταν άστοχος σε σπουδαίες στιγμές για να φέρει την πρόκριση στην ομάδα του.

Τελικά στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε πως δε θέλει να πάει το ματς στην παράταση, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος με σουτ έκανε το 1-1! Δίνοντας σκορ πρόκρισης στον Ολυμπιακό.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και ο νεαρός Έλληνας με γκολ «χρυσάφι» στέλνει την ομάδα του στα πλέι οφ του Europa League και συγχρόνως στη δεδομένη ευρωπαϊκή παρουσία μέχρι τον χειμώνα. Κακό νέο η αποβολή του Ροντινέι στις καθυστερήσεις, δε θα αγωνιστεί στο πρώτο ματς με την Τσουκαρίνσκι που είναι η αντίπαλος των Πειραιωτών στα πλέι οφ του Europa League.

ΓΚΕΝΚ (Βάουτερ Βράνκεν): Βαντερβούρντ, Κουέστα, Μουχάμεντ, ΜακΚένζι, Μουνιόθ, Ελ Κχανούς, Χροσόβσκι, Καγέμπε, Σορ (90΄ Μπονσού Μπα), Πέιντσιλ, Φαντερά (69΄ Γκαλάρσα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ρέτσος, Φρέιρε, Ροντινέι, Κίνι, Καμαρά (80΄ Βρουσάι), Ιμπόρα, Μασούρας (68΄ Μπιελ), Καρβάλιο (46΄ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (68΄ Ελ Αραμπί)